karkki

Marenkikarkkiset

  • 2 dl kikherneiden lientä, huom siis pelkkää lientä
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 tl lakritsijuurijauhetta
  • (strösseliä)
  • 2 rkl tomusokeria
  • 2 tl sitruunamehua


Vaahdota lientä 2 minuuttia. Lisää muut ainekset ja jatka vaahdottamista 5-10 min.

Laita pursotinpussiin ja pursota pellille, jätä välit. Siivilöin osan päälle kaakaojauhoja, laitoin vaahtokarkkia ja sinisiä kuulia. Laita uuniin 1h 15min noin 100 astetta.

Marenkikarkkiset on hauskoja tehdä ja hauskoja syödä.  Parasta kuitenkin on, että näiden pääainesosa on kikherneistä yli jäänyt liemi, jota ei kannata heittää pois, siitä kun saa tällaisia herkkuja tehtyä ;) Itse laittaisin noihin kaikkea mitä kaapissa sattuu löytymään, lakritsinjuurijauheesta, marianne crushiin tai tummaan suklaaseen. Nämä on myös hassun hauska tuliainen nyyttäreihin tai piristys kaverin päivään :)

comments powered by Disqus