gluteeniton

Minttu-suklaavanukas

  • 5 dl mantelimaitoa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl minttuöljyä


Sekoita ainekset kattilassa. Kuumenna  pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kuumenna kunnes pulpahtaa, älä keitä. Maitopohjaiset vanukkaat epäonnistuu helposti perunajauhoilla suurustaessa. Voit myös suurustaa maissijauhoilla, jos sinulla on niitä kaapissa. Seos paksunee, ota pois liedeltä ja jäähdytä. Sekoita edelleen väliajoin, jottei pinnalle muodostu kerrosta.

Vanukas on kiva jälkkäri tai välipala. Sen voi koristella suklaalla, kookosrouheella tai nonparelleilla. Jos haluat pelkkää suklaavanukasta, voit jättää mintun pois. Älä kiehauta vanukasta, äläkä kuumenna liian suurella lämmöllä tai menee mönjäksi. Gluteeniton.

comments powered by Disqus