jälkiruoka

Mustikkarahkapiirakka - helppo ja vähäsokerinen

  • 1 piirakkataikina suolaiseen leivontaan
  • 1 pussi kotimaisia mustikoita
  • 4dl soijajugurttia

lisäksi:

  • makeutusta maun mukaan esim. agavesiirapista
  • 1 tl perunajauhoja

Sulata piirakkataikina ohjeen mukaan ja painele se piirakkavuokaan. Sekoita pussi mustikoita perunajauhon kanssa. Jauhot imevät turhan kosteuden ja pitävät mustikat 'kasassa'. Sekoita jugurtti jonkin valitsemasi makeutusaineen (vaahterasiirappi, kookossokeri tms) kanssa, maista milloin on tarpeeksi makeaa Sinulle. Kaada mustikat piirakkaan tasaisesti ja jugurtti päälle. Paista uunissa 175 astetta, 40 minuuttia.

Suolaiseen leivontaan tarkoitettu piirakkapohja on vegaaninen, eikä sisällä sokeria, toisin kuin makeaan leivontaan tehty. Kun lisäät itse makeutukseksi jonkin valkoista sokeria terveellisemmän vaihtoehdon, saat piirakasta makean, mutta terveellisen jälkiruoan. Makeaa kesän loppua, toivoo Vegaanipupu!

Seuraa blogia Bloglovinissa