pääsiäinen

Pääsiäispaisti

Hyvä lihankorvike pääsiäiseen on uunissa paistettu mausteinen seitan. Seitan on helppo valmistaa. Tarvitaan sama määrä kuivia aineita sekä nesteitä. Itse valmistan sen näin:

  1. Käytän suurehkoa kahvikuppia mittana. Laitan kuppiin gluteenijauhoja, melkein pintaan asti. Siirrän ne kulhoon.
  2. Lisään kulhoon kuivia mausteita kuten oreganoa, pippuria, chiliä, savupaprikaa, ras-el-hanoutia (lammasmauste) ja juustokuminaa. Mausteita saa olla runsaasti. Sekoitan.
  3. Mittaan samalla kupilla nestemäiset ainekset. Yli puolet on vettä, noin puolisen desiä on soijakastiketta. Lisäksi pari t-lusikkaa nestemäistä savuaromia, 1 tl omenaviinietikkaa. Sekoitan kunnolla.
  4. Yhdistan ainekset kaatamalla nestemäisistä aineksista yli puolet jauhojen sekaan ja aloitan vaivaamisen. Vaivaan taikinamötikkää hetken, sitten siirrän sen leikkuulaudalle.
  5. Leikkaan sopivia paloja, siirrän uunivuokaan, jonka pohjalle olen laittanut öljyä, niin että se peittyy.
  6. Laitan loput nestemäiset ainekset myös uunivuokaan. Voi lisätä myös sipulia ja valkosipulia tuomaan lisämakua.
  7. Paistan uunissa 250 asteessa 10-15 minuuttia, käännän palaset toisinpäin ja paistan toiset 10-15 min.
  8. Sitten nämä voi syödä tällaisenaan tai paistaa vielä pannulla, jos haluaa ekstra rapeaa pintaa.
Seitanpaistia valkosipuliperunoiden ja parsakaalin kanssa
comments powered by Disqus