Hyvä lihankorvike pääsiäiseen on uunissa paistettu mausteinen seitan. Seitan on helppo valmistaa. Tarvitaan sama määrä kuivia aineita sekä nesteitä. Itse valmistan sen näin:
- Käytän suurehkoa kahvikuppia mittana. Laitan kuppiin gluteenijauhoja, melkein pintaan asti. Siirrän ne kulhoon.
- Lisään kulhoon kuivia mausteita kuten oreganoa, pippuria, chiliä, savupaprikaa, ras-el-hanoutia (lammasmauste) ja juustokuminaa. Mausteita saa olla runsaasti. Sekoitan.
- Mittaan samalla kupilla nestemäiset ainekset. Yli puolet on vettä, noin puolisen desiä on soijakastiketta. Lisäksi pari t-lusikkaa nestemäistä savuaromia, 1 tl omenaviinietikkaa. Sekoitan kunnolla.
- Yhdistan ainekset kaatamalla nestemäisistä aineksista yli puolet jauhojen sekaan ja aloitan vaivaamisen. Vaivaan taikinamötikkää hetken, sitten siirrän sen leikkuulaudalle.
- Leikkaan sopivia paloja, siirrän uunivuokaan, jonka pohjalle olen laittanut öljyä, niin että se peittyy.
- Laitan loput nestemäiset ainekset myös uunivuokaan. Voi lisätä myös sipulia ja valkosipulia tuomaan lisämakua.
- Paistan uunissa 250 asteessa 10-15 minuuttia, käännän palaset toisinpäin ja paistan toiset 10-15 min.
- Sitten nämä voi syödä tällaisenaan tai paistaa vielä pannulla, jos haluaa ekstra rapeaa pintaa.