agar

Perushyvä ja helppo juusto

  • 1 1/2 dl X-tra Kevytmajoneesi
  • 4 dl mantelimaito
  • 100 grammaa margariinia
  • 1 tippa savuaromi (tai maun mukaan)
  • ripaus savupaprikaa, kurkumaa, suolaa
  • 2 rkl agar agar-hiutaleita (jos olet epävarma katso pakkauksen ohjeen mukainen nesteen ja agar agarin suhde)
  • 1 dl oluthiivahiutaleita (ei b-vitaminoituja)

Sulata margariini, sekoita kaikki ainekset paitsi oluthiivahiutaleet, kuumenna, vispaa ja heitä agar agar mukaan. Anna porista 8 minuuttia sekoitellen. Heitä mukaan oluthiivahiutaleet, vispaa vähän ja kaada rasvattuun astiaan. Jääkaappi jäähdytä 2h rasvatussa astiassa ja kumoa tarjolle kun valmis. Voilà!

Agar agaria (merilevä-"liivate") sekä oluthiivahiutaleita (ravintohiivahiutale, nutritional yeast) myydään luontaistuotekaupoissa sekä Punnitse&Säästä-kaupoissa. Juusto on hyvä, sulatejuustonkaltainen, leivänpäälle laitettava tai sulatettuna uunissa. Juustossa on kasvissyöjille tärkeitä B-vitamiineja sekä kalsiumia. Resepti muunneltu alkuperäisestä vegaaninenversio.blogspot.com Juusto-reseptistä.

comments powered by Disqus