joulu

Porkkala

Tarvitset:

  • isoja porkkanoita
  • karkeaa merisuolaa

Marinadiin:

  • 2 tl nestemäistä savuaromia
  • 1/2 dl extra-neitsyt oliiviöljyä
  • puristus sitruunanmehua
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • (nori-merälevä arkin)

lisäksi:

  • juustohöylä

Peitä vuoan pohja merisuolalla ja laita porkkanat suolapetiin. Peitä porkkanat kauttaaltaan merisuolaan. Paista 175 asteessa noin 2 tuntia. Anna jäähtyä kunnolla. Valmista marinadi sekoittamalla ainekset keskenään. Muista maistella marinadia, ja lisätä tarvittaessa siihen aineksia, joita se mielestäsi kaipaa.

Kun porkkanat ovat jäähtyneet, riko suolakuori. Kuori porkkanat käsin ja höylää niistä juustohöylällä siivuja. Laita siivut astiaan ja sekoita marinadia joukkoon tarpeen mukaan. Laita mukaan norimerilevä arkin paloja tuomaan merellistä makua. Anna marinoitua jääkaapissa 1-2 päivää.

Porkkala eli porkkanalohi on vegaanien uutuushitti joululle 2016. Suomen kaupoista nestemäinen savuaromi myytiin loppuun, kun resepti levisi netissä. Porkkala maistuu erityisen hyvältä leivän päällä. Porkkala on myös kauniin väristä. Sitä voi käyttää esimerkiksi sushissa tai pienissä cocktail-leipäpaloissa. Valitse isoja porkkanoita, sillä niitä on helpompi käsitellä.

comments powered by Disqus