nyhtis

Pot Pulled Oats with BBQ-sauce

Valmistin nyhtökauran haudutuspadassa.

Liemi:

  • 1,5 l kiehuvaa vettä
  • rosmariininoksa pilkottuna
  • kasvisliemikuutio
  • 1/3 dl soijakastike
  • 2 tl bbq-kastike
  • 2 rkl margariinia
  • suolaa, pippuria
  • 1 tl nestemäinen savuaromi
  • 1 tl omenaviinietikka
  • 5 valkosipulia

Laita ainekset haudutuspataan. Lisää paketti nyhtökauraa, itse käytin valmiiksi maustettua.

Hauduta 2 tuntia.

Poista liemi ja haihduta nestettä pois pannulla.

Tarjoile sämpylän, kastikkeen ja lisukkeiden (esim paistettu sipuli, tomaatti, salaatti ja kastike, sipsiä).

BBQ-kastike:

  • 1 dl BBQ-kastiketta (Santa Maria American BBQ Sauce Smokey Hickory)
  • 1 rkl ketsuppia
  • 2 tl sinappia

Sekoita ainekset kattilassa ja lämmitä hieman.

Kun aikataulut on kiireiset, käytän haudutuspataa heittämällä sinne ainekset (milloin mitäkin) ja annan sen porista sillä aikaa kun teen muita juttuja. Haudutuspata voi olla päällä vaikka aamusta iltapäivää. On ihana tunne, kun tulee koulusta tai töistä kotiin valmiille ruoalle :)

comments powered by Disqus