pääsiäinen

Suolakuoriperunat

SUOLAKUORI:

  • 5dl vehnäjauhoja
  • 2 dl suolaa
  • reilusti pippuria
  • 5 munanvalkuaisen verran egg replacer
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • (1 dl vettä tarpeen mukaan)

Sekoita kuivat aineet. Valmista munankorvike, kaada öljy sekaan. Sekoita kuivat ja märät ainekset. Työstä kunnes taikina on yhtenäistä, jos tarvitset voit lisätä hieman vettä auttamaan.

Tästä riittää suolakuori noin 5 perunalle.

Pese perunat. Kaulitse taikina. Asettele taikina perunan ympärille ja jos haluat tee sille pieni "jalusta" taikinasta. Tämä toimii kuin "munakuppina". Suolakuorta EI SYÖDÄ! Sen tarkoitus on antaa hyvä maku perunalle ja se on kiva tapa tarjoilla peruna.

Laita uuniin 200 asteessa noin tunti.

Valmista voikastike perunalle:

  • ruohosipulia tai muita yrttejä
  • sulatettua margariinia 50 g

Kun perunat tulevat uunista, hajota suolakuori, ja tarjoile peruna voikastikkeen kanssa. Suolakuorta ei syödä. 

rikotut suolakuoret
comments powered by Disqus