Raakasuklaa

Pääsiäisherkku: raakasuklaa

(Tästä reseptistä saat 2 muotillista riippuen koosta ja 1 muoviastiallinen eli PALJON suklaata):

  • 1 pussi kaakaovoita
  • 3 rkl kookosöljyä
  • 2 rkl kaakaojauhoa
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • agavesiirappia tai muuta makeutusta oman maun mukaan
  • (raakakaakaonibs)

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy. Lisää ainekset. Kaada muotteihin tai muoviseen astiaan. Anna pakastua 30 min.

Laitoin jokaisen muotin pohjalle raakakaakaonibsejä, ja näin sain suklaisiin myös rapeutta. Kokeile erilaisia mausteita, vaikkapa cayannepippuria, jotta saat tulista makua. Muista, kun kaadat muotteihin suklaata, sekoita välillä, muuten tulos on epätasainen; osasta saattaa tulla makeampia kuin toisista.

Tein myös riisisuklaata, niin, että kaadoin ensin kerroksen suklaata muoviseen astiaan. Sitten murensin riisikakkuja suklaan päälle ja lopuksi, kaadoin vielä lisää suklaata.