ruisleipä

Valkosipuliruistikut - lempisnack, joka on helppo tehdä kotona

  • ruisleipää
  • öljyä
  • valkosipulia
  • suolaa
  • vegemajoneesia
  • Porlammin juustoa raasteena (itse raastin kokonaisesta juustosta puolikkaan)

Leikkaa ruisleipä sopiviksi tikuiksi. Hienonna valkosipuli. Kuullota valkosipulia öljyssä, mutta varo polttamasta. Älä paista liian kuumalla! Paista leipäpalat pannulla öljyssä, asettele ne niin, että ne eivät peitä toisiaan. Mausta suolalla. Käännä leipäpalat toisinpäin ja paista toiselta puolelta. Anna jäähtyä hieman ja aseta tarjoilu astiaan.

Ruisleipätikut pannulla
Vegemajoneesi

Aseta vegemajoneesi sekä juustoraaste omiin tarjoilukippoihin. Nauti leipäpalat dipaten majoneesiin ja juustoon.

vilna, tallinna, viro, baltia, ruistikut, latvia, liettua, venäjä

Valkosipuliruisleipätikut ovat perinteistä naposteluherkkua mm. Baltiasta, Venäjältä ja ilmeisesti Saksassakin näitä Oktoberfesteillä nautitaan. Nämä sopivatkin juuri erinomaisesti oluen kanssa syötäviksi. Itse söin näitä ensimmäistä kertaa vuosia sitten Vilnassa, Liettuassa. Sen jälkeen teinkin näitä usein kotona ja fiilistelin Vilnan vanhankaupungin tunnelmaa.

Porlammi, vegejuusto

Voit käyttää reseptissä jo kuivahtaneita leipiä, joten tämä on mainio tähderesepti.

comments powered by Disqus