vappu

Vegaanin vappu ja resepti tippaleipiin

Vappu on ilomielinen ja rento keväinen juhla. Kolmen ruokalajin sijaan on vapaampi buffet tyylinen ruokailu juhlapäivään sopivampi. Tässä ideoita, mitä buffa-pöytään voi koota:

PerunasalaattiMunakoisosillileivätItse tehty makea sinappi, Salaattibuffa eli paljon eri salaattiaineksia erikseen, jolloin jokainen voi kasata omanlaisensa salaatin:

Nakit, Kasvispullat, Muusi-nakkivuoka:

Muusi-nakkivuoka

Munkit ja Sima

Tippaleivät

Tippaleivät

  • 3 tl pellavansiemeniä
  • 3 rkl majoneesia
  • 5 dl kauramaitoa
  • 7-9 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl soodajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kananmunankorvike jauhetta

Sekoita pellavansiemenet, majoneesi ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet märkiin. Taikinan tulee olla tarpeeksi paksua (mieluummin ehkä liikaa vehnäjauhoja, liian vähällä ei pysy kasassa rasvaan pursotettaessa).

Laita taikina pursotinpussiin. Lämmitä öljy kattilassa 180 asteiseksi. Pursota taikina öljyyn ja pyöritä luoden kivoja kuvioita. Itse tein ihan vapaalla kädellä ja totesin sen olevan helpompaa ja hauskempaa kuin muottiin tekemisen. 

Laita tarjoiluvadille ja siivilöi tomusokeria päälle.

Resepti muokattu alkuperäisestä Kamomillan konditorion reseptistä.

comments powered by Disqus