vekoni

Vekoni-juustomuffinit

8 isoa

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhe
  • 2 rkl pellavansiemeniä
  • 1/2 dl vegaaninen majoneesi
  • 100 grammaa margariini
  • 2 tl sinappijauho
  • (2 tl oluthiivajauho/hiutale)
  • 1 tl suola
  • 2-4 dl vettä (sen verran, että taikina ei ole liian kuiva, lisää tarvittaessa)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita huoneenlämpöiset märät aineet keskenään. Sekoita sitten koko taikina yhteen. Lisää vettä, kunnes koostumus on hieman löysä, muttei kuitenkaan "kaadettava".

Vekoni:

  • 4 dl soijahiutaleita
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl savupaprikaa
  • 1 tl nestesavua
  • runsaasti rypsiöljyä
  • Vegaanin pizzamuru-juustoraastetta muffinien päälle

Valmista vekoni ja lisää taikinaan. Lusikoi taikina muffinivuokiin, ihan pintaan asti. Lisää päälle juustoraaste ja paista uunissa 225 astetta noin 20 minuuttia. Tarkista hammastikulla kypsyys, jos tikkuun ei jää taikinaa, muffinit ovat valmiita. Anna jäähtyä ennen nauttimista.

Muffinien nousemisen vuoksi on tärkeää, että ainekset ovat huoneenlämpöisiä, ja muffinit menevät esilämmitettyyn uuniin mahdollisimman nopeasti tekemisen jälkeen. Kannattaa myös laittaa muffinivuoka täyteen unohtaen perinteiset "puoleen väliin"-ohjeet. Käytän itse isoa muffinivuokaa, jonka kuppeihin laitan paperiset muffinivuoat. Siten muffinit saavat kohota ylilaidankin.

comments powered by Disqus