So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

DIY

Betonilaatat puutarhaan

Moikka moi :) Tässä tulee nyt ehkä vähän vanhan kertausta mutta haluan esitellä teille uudemman kerran viime vuonna tekemäni betoniset laatat. Laatat on valettu valmiisiin muotteihin, jotka tilasin Cultivera gardenista. Kesä on parasta aikaa näiden valamiseen, sillä sementti pöllyää, joten homma kannattaa (ja oikeastaan pitää) tehdä ulkona. Ja onhan se nyt aivan ihanaa nauttia hyvästä säästä ja tehdä pihan koristeeksi upeita laattoja. :) Alta voit lukea vinkit laattojen valmistukseen, lisään tähän myös tekemäni ohjevideon!! :) 

Ennen kuin aloita, katso video: https://www.youtube.com/watch?v=lF1GU4Vwxno

 

Betonimassa, miten ja mistä se tehdään

-Betonia voi ostaa esimerkiksi rautakaupoista nimellä sementtilaasti. Kannattaa ottaa säkki jossa on koodi S30, se on koostumukseltaan sileämpää ja hienompaa kuin karkeampi S100. Säkit taitavat olla 25 kg säkkejä, eli yhdestä säkistä riittää varmasti useampaan kokeiluun. Hintakin on vain noin 5€.

--Lue sementtisäkistä ohjeet ja käytä tarvittavia suojavarusteita (maski, hanskat)

-Sementti sekoitetaan veden kanssa esimerkiksi sankkoon, lisäile vettä pikkuhiljaa ja sekoita samalla. Sekoitus onnistuu parhaitten esimerkiksi porakoneen avulla, videolta näet, kuinka helposti se käy. Käsipelillä sekoittaminen voi olla melko raskasta.

Valaminen

-Kun betoni on sekoitettu, se kaadetaan esimerkiksi ruokaöljyllä (käytin munkkien paistosta jäänyttä öljyä) siveltyihin muotteihin.

-Taputtele ja läpsyttele betonia esimerkiksi puukepukalla, näin vältät ilmakuplat.

-Anna kovettua viileässä ja varjoisessa paikassa pari päivää. Odottaminen onkin betonitöiden huono puoli!

-Jos mielit laatoittaa jonkin alueen, kannattaa varautua, sillä laattojen kuivuminen kestää ja kestää.

Ja vielä viimeinen silaus

-Laattoja ei kannata maalata ennen kuin 8-10 päivän päästä. Kuivuneet laatat maalasin Patio Paint väreillä, joita saa myös tilattua Cultivera Gardenista. Värit ovat pieniä mutta älyttömän riittoisia ja vesiliukoisia värejä voi myös laimentaa vedellä ja sekoitella keskenään. Askartelumaalit sopivat myös hyvin.

comments powered by Disqus