So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

DIY

Betoniset kynttilänjalat

Heissan! Tässä tulee taas betonitouhotusta ja vähän ohjettakin betonisiin kynttilänjalkoihin.

Kirjoitin jo aikaisemmassa postauksessa (klik) ohjeita betonin käyttöön mutta tässä kertauksena kuinka sitä käytetään ja kuinka nämä upeat kynttilänjalat tehdään. 

- Betonia voi ostaa esimerkiksi rautakaupoista nimellä sementtilaasti. Kannattaa ottaa säkki jossa on koodi S30, se on koostumukseltaan sileämpää ja hienompaa kuin karkeampi S100. 

- Kun betoni on sekoitettu veden kanssa koostumukseltaan sopivaksi, se kaadetaan öljyllä siveltyihin muotteihin ja annetaan kovettua viileässä ja varjoisessa paikassa pari päivää.  Käytin kynttilänjalkoihin suuresta muoviputkesta katkaistuja pätkiä ja tuikulle tarkoitetun kolon tein lasipulloilla. Myös esim. Pringlespurkeista saa tehtyä hienoja kynttilänjalkoja.

- Betoni esineet voi maalata 8-10 päivän päästä. Käytin kynttilänjalkoihin askarteluun tarkoitettua akryylimaalia mutta paras maali betonille on mielestäni Patio Paint.

Tein myös raparperinlehdestä kynttilälautasen ja pienistä herukanlehdistä tein testiksi pikkuiset betonilehdet:

Betoni on kaikesssa yksinkertaisuudessaan huippuhyvä materiaali. Betonityöt kannattaa tehdä pölyn vuoksi ulkona. Vielä riittää lämpimiä syyspäiviä, kannattaa kokeilla. :)

comments powered by Disqus