So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

DIY

Bomber takki siskolle

Sain kuin sainkin vielä tätä ihanaa ruusukuvioista keinonahkaa! Ostaessani kankaan omaan bomber takkiini, jäi vaaleanpunaisilla ruusuilla koristeltu keinonahka vielä kaihertamaan mieltä. Viime viikolla sitten vihdoin viimein pääsin taas käymään Eurokonkaassa ja kangasta oli vielä ihan vähän jäljellä! Ostin sitä heti reilun metrin bomber takkia varten, siinä vaiheessa olisi ollut suorastaan hullua jättää ihana kangas ostamatta. Myyjäkin kehui ostostostani, joku oli kuulemma juuri ennen minua ostanut samaa kangasta kynähameseen, aika hienon hameen siitä varmasti saisikin! 

Tällä kertaa bomber takki tuli siskolleni. Ohje ja kaava on sama kuin aikaisemmin ompelemassani takissa eli Suuri Käsityö lehdestä 4/2014. Tällä kertaa sain tehtyä takista vähän paremman kuin viimeksi, etenkin vuori ja pääntie näyttää nyt siistimmältä. Myös takin istuvuus on parempi, ainakin siskoani takki pukee tosi hyvin. Aluksi jännitti että kehtaanko edes näyttää koko takkia mutta lopputulos oli lopulta juuri sopiva. Lisäsin pituutta alkuperäiseen kaavaan melkein 15 cm ja resoreista tein vähän tiukemmat, jotta takkiin tuli hieman enemmän bomber takeille tyypillistä muhkeutta. 

Eikös olekkin aika siistin näköinen Niinan päällä? Voisin kuvitella takin moneen menoon, olipa päällä sitten farkut tai vaikka mekko. Ompelukoneen kanssa minulla on edelleen viha/rakkaussuhde meneillään ja tämän takin jälkeen päätin pitää taas pienen ompelutauon ja ompelukone saa mennä vähän lepäilemään. Ratkojan kanssa meistä on tullut läheisiä ja sitä sai käyttää ihan urakalla muutamaan kertaan (heh, välillä ihan vähän suututti...). 

Tässä vielä se minun aikaisempi versio. Mielestäni nuo pinkit kukat sopivat blondille tosi hyvin ja minulle taas paremmin sopii tämä lämpimämmän sävyinen kangas. Nyt vaan odotellaan että kevät toisi lämpöä, tänäänkin satoi lunta! 

comments powered by Disqus