So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

DIY

DIY makramee amppeli

Hellou kaikki rakkaat lukijat! Rento koti on miun juttu. Olenkin tässä ajan mittaa yrittänyt luoda kotiimme hieman boheemimpaa tunnelmaa; luonnonmateriaaleja, värejä, ja kuvioita. Siksi kai innostuin näistä solmimalla tehdyistä amppeleista, tuntui heti omalta jutulta.
Sisustusliikkeissä, lehdissä, blogeissa, vaatteissa ja vähän joka paikassa on vilissyt näitä ihania solmutöitä. Ja tietysti kävi niin että innostuin ihan valtavasti tästä tekniikasta, jota kutsutaan makrameeksi. Mikä ihmeen makramee? Makramee tarkoittaa vanhaa käsityötekniikkaa, jossa tehdään solmuja erilaisiin nauhoihin. Makramee tekniikalla saa tehtyä esimerkiksi rannekoruja, seinävaatteita ja amppeleita. Makrameessa erilaisia solmuja on useita, helpoista hieman haastavampiin, helpon tasosolmun opettelemalla pääsee jo pitkälle! 

Linkitän tähän alle muutamia ohjeita, jotka kannattaa katsoa, niin pääset alkuun. :) 

Solmukas, Makramee; tasosolmu ja kaksoistasosulmu 

Kotivinkki, makramee amppeli 

30 makramee DIY ideaa 

How to make 6 common macrame knots

Tein amppelista omanlaiseni, alkuun päästäkseni käytin apuna Kotivinkin amppeli ohjetta. Käytin amppeliini Natura XL -puuvillalankaa, joka oli mielestäni sopivan paksua tämän kokoiseen pieneen amppeliin. Lanka on ostettu askarteluliikkeestä. Luulin löytäneeni edullista lankaa, huomasin hinnan (7,90€) vasta kotona kuitilta, hintalapulla muste oli tuhruinen ja luulin että lapussa luki 2,90€... ups... No, ihana lanka joka tapauksessa, niin pehmeä! Miulla on jemmassa myös mustaa lankaa, siitä saisi tehtyä hienon amppelin esimerkiksi lasiselle ruukulle. Lisäsin amppeliin vielä isoja puuhelmia, sopivat mielestäni tosi hyvin tuon puuvillalangan kanssa. 
 

 Pieni basilikan taimi sopii amppeliini loistavasti, siitä tuli niin soma! 

 
Lanka: Natura XL 100g, kerästä meni noin 40g
Ohje: esimerkiksi Kotivinkin ohje
comments powered by Disqus