So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

neuletakki

Ensimmäinen neuletakki

Heissan. Nyt se on vihdoin valmis, eka neuletakkini! Ja tulihan siitä hieno! Kuten kuvista näkyy, takki on hieman suuri miulle, neuloin takin oikeasti äidilleni, joka täyttää pian 50 vuotta. En keksinyt mitään parempaa lahjaa kuin itse tehty lämmin neuletakki. :) Nyt kun säät ovat yllättäen jo aika viileät, tulee neule varmasti pian käyttöönkin. Kuvittelin että näin lämmin takki saisi odottaa vielä syksymmälle mutta ainakin täällä Pohjois-Karjalassa on ollut lähipäivinä todella viileä! 50 vuotiaan ja 20 vuotiaan maut eivät aina ihan kohtaa mutta uskoisin tämän takin sopivan kaiken ikäisille, nähtäväksi jää tykkääkö lahjansaaja takistaan...:)

Ekaksi villatakiksi tämä oli vallanmainio projekti, ohje on Kalastajan vaimon blogista, Puno neuletakki. Helppo ja rento malli tehdä, tää oli oikeastaan miun "aivot narikkaan" neule, jota tein aina kun tarvitsin pientä rentoutushetkeä...:D

Puno -lankoja en ruvennut takkiin tilaamaan vaan ostin lankani ihanasta Joensuun Käsityövakasta. Neuvokas ja aina niin lämmin ja ystävällinen Satu neuvoi käyttämään kahta eri lankaa, Lang Yarnsin Novenaa ja Alpaca Superlightia. Näiden kahden langan yhdistelmä on täydellinen syysneuleeseen, pinnasta tulee hieman pörröinen mutta ei liian veltto. Suosittelen. Ja jos käyt lankakaupassa niin kannattaa mallata yhteen näitä kahta lankaa, ymmärrät varmasti miksi tykkään yhdistelmästä näin kovasti! Puikoiksi valitsin Knit Pron:n pyöröpuikot kokoa 8mm. Lopputuloksesta tuli ylellisen pehmeä, muttei kuitenkaan liian höttöinen. :) 

Ohjeesta pitää mainita sen verran että kaikki meni hihoja lukuun ottamatta mukavasti ja helposti. Jos olisin noudattanut Kalastajan vaimon ohjetta, olisivat hihat jääneet melko pikkuisiksi, hänen takissaan tosin hihat olivatkin vajaamittaiset. Kommentteja ja muita blogikirjoituksia lueskelemalla sekä parin yrityksen ja erheen kautta sain hihoista lopulta sopivat. Hihoissa on nyt loppujen lopuksi 44 silmukkaa, joita sitten kavensin hihan edetessä joka kolmas kerta 6 kertaa yhteensä. 

Prässäsin takin pingottamalla sen petauspatjan alle: patja pois, pari pyyhettä alle, nuppineuloilla osien kiinnitys pyyhkeisiin ja pingotus mittoihinsa, kostutus sumutinpullolla, pyyhe päälle ja petauspatja paikoilleen. Annoin kuivua päivän ja tuloksena oli mukavan sileä neule! 

Hauskaa viikonloppua! 

comments powered by Disqus