So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ohje

Hooked -trikookude

Olin vähän laiska ja ostin virkkausvalmista kudetta. Ai miten niin virkkausvalmista? No, trikoo- ja ontelokuteet myydään yleensä vyyhdeissä ja niissä on aina oma hommansa keriä kude siistiksi keräksi. Yleensä nämä vyyhdit pitää myös pestä ennen käyttöä, koska kude kutistuu hieman. Mutta kai käsityöläinenkin saa välillä olla vähän laiska ja valita sen helpomman tavan?

 Tämä Hooked -trikookude sattui lankaostoksilla vastaan ja koska se oli tarjouksessa (n.7€/kg), päätin kokeilla sitä. Päädyin perus valkoiseen ja harmaaseen, sillä värivalikoima oli liikkeessä aika suppea, nettikaupoissa näytti olevan enemmän valikoimaa. Vyyhdissä koukkukooksi mainittiin 10-12 mm, mikä tuntui valtavalta omaan käyttöön, valitisin itse koon 8. 9 mm koukku olisi ollut myös aika näppärä, mutta omista koukkuvarastoista tätä kokoa ei löytynyt, enkä tietenkään malttanut enää lähteä kauppaan. Piti päästä heti kokeilemaan! Hooked -kude on virkatessa melko joustavaa, yllättävänkin venyvää. Varmaan sopii joihinkin töihin mutta omassa käytössä tuntuu vähän jopa kömpelöltä. Plussaa kude saa tasalaatuisuudesta niin värin kuin paksuuden suhteen.

 Aloin virkata vinoneliöitä (ohje), näistä suunnittelin tekeväni maton. En oo aikaisemmin tehnyt mattoa paloista, tällä hetkellä näyttää ihan lupaavalta! 

comments powered by Disqus