So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ompelu

Keinonahkaiset laukut

Heipparallaa :) Joulukuussa käytin ompelukoneeni huollossa Joensuun SikSakissa ja siitä lähtien olen opetellut vähän enemmän ompelujuttuja. Välillä hyvällä menestyksellä ja toisaalta taas kangasta on lentänyt vihasanojen saattelemana roskiin. Näiden laukkujen ompelu on onneksi ollut menestyksekästä! Kengät ja laukut ovat kaksi asiaa, joita en voi enkä edes halua vastustaa, kenkiä ei ikävä kyllä noin vain tehdä mutta laukun ompelu onkin onneksi vähän helpompaa. :) 

Kipaisin Eurokankaaseen hakemaan pellavakangasta neulottuun tyynynpäälliseen, jonka esittelinkin blogissa viime viikolla. Myyjä sitten kysyi, tarvitsenko pellavan lisäksi muuta? No en tarvinnut tai niin ainakin luulin. Kysyin sitten huvikseni onko tarjolla keinonahkaa tai mitään sen kaltaista. Valikoimaa ei juurikaan ollut mutta myyjä esitteli verhoilukankaat, joiden joukosta löytyi ihana vaalean beige kangas, jonka pinta oli hieman mokkanahan kaltaista. Lisäksi ostin vetoketjuja. Siitä se ajatus sitten lähti ja heti kotiin päästyäni aloin tikata kankaaseen ruutuja. Piirsin ruudut kankaalle suklaalevyä (jep...) apuna käyttäen. Kaikki miun viivoittimet olivat hävinneet jonnekkin ja suklaalevy nyt vaan sattui olemaan tarpeeksi pitkä ja suorareunainen. :D 

Pienempiin lompakkomalleihin ompelin kiinni Sinooperista ostetut eläimenpääkallo riipukset. Näitä myydään kolmen kappaleen pakkauksissa. Alkujaan en ihan tälläisiä ajatellut mutta valikoimassa oli ainoastaan näitä ja joitain sydämiä, joten päädyin kalloihin. Tuli aika rokkaavat mutta super coolit, ainakin minun mielestäni. Pienempi lompakko on päässyt käyttöön toimittamaan bussirahan virkaa. Siihen mahtuu myös kortteja, jos joskus tarvitsee vaikka juhlalaukkuun mukaan ihan pienen lompakon.

Päällyskankaan ja vuorin välissä on tositosi paksua tukikangasta, joten laukut ovat jämäköitä. Laukun sisällä oleva vuorikangas on polyesteriä. Halusin vuorista vaalean koska mustasta laukusta ei ikinä löydä mitään...!! :D Yritin tehdä isompiin laukkuihin myös kantohihnan, no se ajatus jäi kuitenkin koska en saanut hihnasta tarpeeksi nättiä. Kaikki yritykset olivat tuhoon tuomittuja, joten tein laukkuihin vain rannehihnat, jotka saa irrotettua klipsin ansioista. Kätevää.

Musta kangas on myös nahan näköistä, sitä minulla oli vielä tallessa viime kevään laukkuompeluista, jotka oli osittain virkattu, postaukseen pääset klikkaamalla tästä. Toiseen mustaan laukkuun kokeilin vähän isompia ruutuja ja siitä tulikin suosikkini, joka pääsee heti käyttöön. Toinen musta laukku on siskolleni, joka osti meille molemmille vaalenanpunaiset karvatupsu avaimenperät, laukkuun saa niillä vähän pehmeämmän ja keväisemmän fiiliksen. :) 

Mitäs ootte mieltä? Instagramissa laukut saivat lämpimän vastaanoton, instaan tuleekin lisäiltyä aina silloin tällöin myös juttuja, jotka eivät tänne blogiin asti kerkeä, nimimerkkini on @elleellina. Tulen luultavasti vielä kirjoittelemaan näistä laukuista lisää, ainakin ne tulevat näkymään blogissani ja tietysti ihan arjessanikin. Tästä onkin hyvä ruveta viikonlopun viettoon, vähän jo etuajassa! 

comments powered by Disqus