So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

neulonta

Ilman ohjetta neulottu palmikkopaita

Monesti käy niin että en olekkaan tyytyväinen tekemääni neuleeseen. Uusi lanka on saattanut olla valmiissa työssä ihan outo tai epäsopiva. Tai neuleen malli ei ole vain ollut hyvä. Tällä kertaa olen kuitenkin ihan ällikällä lyöty - ilman ohjetta tehdystä neulepaidasta tuli ihana! Tämä paita tulee minun käyttööni. Itselle on helpompi ruveta tekemään kuin toiselle, mittoja voi ottaa aina uudestaan ja uudestaan - vaikka joka päivä.

Käytin neuleeseen kahta eri sekoitelankaa, jotka ovat molemmat Ice Yarnsilta. Toinen on vähän paksumpaa ja villaisempaa, olemukseltaan hyvin paljon Novitan Isoveljen kaltainen, kuitenkin vähän pehmeämpää. Toinen langoista on ohuempaa ja siinä on nyppyjä, sen vuoksi neulepintakin on nyppyinen. Puikot olivat lempparini eli kokoa 8mm, se on varmasti minun eniten käyttämä puikkokokoni. Työt valmistuvat aina suht nopsaan paksuilla puikoilla ja työtä on rento tehdä.

Palmikkokuvio syntyi itsestään heti resorin jälkeen, en turhia pähkäillyt sen kanssa. Neuleen sivuihin jätin halkiot keventämään tuhdin oloista neulepaitaa. Tästä teinkin gallubia kotijoukoille: sain ehdotuksiksi lisätä hakioihin vielä puiset napit tai nahkaiset nyörit. Ei yhtään hullumpia ideoita!

Jos teitä kiinnostaa ohje, voisin yrittää taas sellaista kyhäillä. Neulekaavio ohjelmaa en ole vielä oppinut käyttämään mutta sellaisella varmaan saisi ohjeen palmikkokuvioihin luotua. Muutenhan neule on ihan simppeli, aloitettu alhaalta, neulottu kainaloin asti, muutama kavennus hihoja varten ja muotoa antamaan. Pääntiehen puolet etukappaleen silmukoista ja sitten neuloin vielä muutaman kerroksen olkapäihin. Takakappale on etukappaleen kanssa identtinen, se on vain hiukan pitempi. 

Neule valmistui joulunpyhinä ja sain sen tänään vihdoin käyttööni. Kävimme aamupäivällä poikaystäväni kanssa nappaamassa kuvat: räntää tuli kokoajan mutta onneksi löytyi suojaisa paikka, jossa emme kastuneet. Kuvia selatessa neule näyttää mukavalta ja minä näytän iloiselta, kaikki taisi mennä just niin kun piti!

Yhden kuvan kohdalla pysähdyin ja minulle tuli outo tunne, sellainen varma ja selkeä. No, mitähän se sitten tarkoittaa? Sitä että olen tainnut kerrankin keksiä suunnitelman tulevaisuudelle. Tämä tunne on miulle ihan uusi, olen aina ollut enemmänkin haaveilija, tehnyt jotain jossain, ilman mitään varsinaista päämäärää. Nyt olen kuitenkin ihan varma tästä: haen ammattikorkeaan tekstiilimuotoilijaksi (ja pääsen sinne). 

comments powered by Disqus