So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

DIY

Itse tehdyt kynttilät

Tälläiset kynttilät tuli 1 kilosta kynttilämassaa. Kynttilöiden tekeminen on itse asiassa helpompaa kuin luulin. Sain askartelukaupasta hyvät ohjeet valmistamiseen, myös netistä löytyy kasapäin loistohyviä ohjeita. Mietin aluksi että teen itsekkin ohjeet mutta homma meni sen verran sekoiluksi että päätin jättää valokuvauksen sikseen ja keskityin massan keittelyyn.

Isoin ongelma tuli siinä vaiheessa kun en suojannut pöydän pintaa. "Pikkasen ja nopsaan kokeilen" - asenne teki tepposet ja pöydän pinta vähän kärsi valupuuhissa kun violetiksi värjättyä massaa pääsi leviämään pöydälle. Onko hyviä vinkkejä millä steariinitahran saisi pois..?


Kuvasta näkyykin että testailin kuinka kynttiläväri toimii. Kaksi tummempaa kynttilää tein ensiksi, molempiin laitoin liian paljon väriä, pari murua olisi riittänyt. Viimeisestä kynttilästä tuli taas liian vaalea. Raidallisen kynttilän yritin liukuvärjätä mutta joopajoo.......tulos ei ole ihan sitä kuin piti. Ehkä ensi kerralla! Nättejä kynttilöitä jokatapauksessa ja paloivat kauniisti kun eilen illalla kokeilin. :)
comments powered by Disqus