So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Kaikki ompeluun Joen Sik-Sakista!

Joensuun keskustassa, osoitteessa Kauppakatu 35 sijaitsee ompelukoneita ja saumureita myyvä liike Joen Sik-Sak, jota voin täydestä sydämestäni suositella kaikille ompelijoille tai ompelua aloittaville! Liikkeessä on laaja valikoima upeita ompelukoneita moneen tarpeeseen: olitpa sitten aloittelija, kokeneempi harrastaja tai ammattilainen, sopiva kone löytyy varmasti. Sik-Sak toimittaa koneet myös lähialueiden oppilaitoksiin sekä useille yrittäjille.

Liikkeeseen on helppo piipahtaa hyvän sijainnin ansiosta. Kivijalkamyymälän hyviin puoliin lukeutuu henkilökohtainen ja persoonallinen palvelu. Liikkeestä ostaessa kone ei ole kalliimpi kuin netissä, postikuluilta säästyy ja suosituimmat mallit saa heti mukaan, käyttövalmiina.  Ompelukonetta hankkiessa kannattaa muistaa että kone on luultavasti käytössä vuosia, jopa vuosikymmeniä. Sik-Sakista ostaminen on turvallista, koneelle saa takuun sekä opastuksen ja myös huollot onnistuvat paikan päällä.

Minulle tärkeältä tuntui juurikin ostamisen turvallisuus, henkilökunnan kanssa jutellessani tuli tunne että Sik-Sakin väki haluaa todella auttaa ja ostopäätökset syntyvät asiakkaan etua ja tarpeita ajatellen. Valikoimassa oli esimerkiksi neljässä eri värissä Pfaffin Smarter kone. Tässä koneessa oli hyvä kampanja tarjous alk. 249€. Tämän koneen olisin huolinut vaikka heti itsellekin, kone vaikutti niin näppärältä. Smarter on myös erinomainen kone joululahjaksi! Herkulliset ja iloiset värit ovat lime, keltainen, pinkki ja luumu, alla olevassa kuvassa onkin osa värivaihtoehdoista esillä. 

Myymälän perällä hyllyillä oli useita vanhoja koneita odottamassa kunnostusta, sillä osa myymälästä toimii myös pajana. Yli 30 vuotta yrittäjänä toiminut Veijo huoltaa vanhankin koneen kuntoon ammattitaitoisesti ja nopeasti. Usein saattaakin olla järkevänpää huoltaa vanhaa konetta kuin hankkia halppis uusi. Kuvassa näet, miten rajulta ompelukone näyttää sisältä, ihan kuin joku hurja robotti! Toisessa kuvassa kone on huollettuna ja valmiina käyttöön! Klikkaa kuvaa niin saat sen suuremmaksi.

Ensimmäinen kokemukseni Sik-Sakkiin oli, kun saimme siskoni kanssa ensimäisen ompelukoneemme reilut 10 vuotta sitten. Kone oli tarkoitettu nuorille ja siinä oli helpot ja monipuoliset säädöt kaikenlaiseen ompeluun. Koneella pystyi normaalien toimintojen lisäksi myös kirjailemaan kirjaimia ja kuvioita. Lahjaideana ompelukone onkin mitä mainion, harrastus on antoisa ja hyödyllinen ja siinä voi kehittyä ja oppia uutta rajattomasti. 

Siskoni innostus ompeluun ja käsitöihin ei tainnut olla yhtä voimakas kuin minulla, sillä kone jäi minun käyttööni. Oma kiinnostukseni vaan kasvoi kasvamistaan ja hyvällä ompelukoneella opettelu oli helppoa. Harjoitus tekee mestarin ja kenties juuri tämän vuoksi olen nykyisin käsityöbloggaaja! Tuo samainen kone on edelleen käytössäni ja se on muuttanut mukanani nyt 3 kertaa. Uudessa kodissa ompelukoneelle on aina löytynyt paikka ja se on ollut nopeasti saatavilla, jos inspiraatio on iskenyt.

Viime aikoina kone oli ollut epäkunnossa, lähinnä se temppuili ja teki metkujaan kun sillä yritti ommella. Omat taitoni huollon suhteen eivät enää riittäneen joten pelkäsin jo, että uuden ompelukoneen hankinta olisi edessä. Ajattelin kuitenkin antaa vanhalle koneelle vielä mahdollisuuden ja käytin koneeni huollossa Sik-Sakissa. Käynti osoittikin että huolto oli koneelle todella tarpeen ja Veijo huomasi jo ensisilmäyksellä että kaikki ei ollut kunnossa. Mitään vakavia ongelmia koneessa ei onneksi ollut, se oli vaan liian pitkään huoltamatta. Suosittelenkin käyttämään ompelukonetta ammattilaisella, jos alkaa vaikuttaa että kone ei toimi kunnolla. Näin säästät konettasi ja erityisesti hermojasi! Kone on nyt huollon jälkeen kuin uusi, kaikki kiiltää, asetukset ovat kohdillaan ja koneeseen oli laitettu uudet joulunpunaiset langat. Tuli sellainen olo että Sik-Sakissa asiakkaista todella välitetään!

Tuli sellainen olo että Sik-Sakissa asiakkaista todella välitetään!

Alla on kuvagalleria myymälästä, klikkaa kuvaa, niin saat kuvan isommaksi ja kuvatekstit näkyviin! 

Värikkäät Pfaffit odottamassa uuteen kotiin pääsyä. Korkealuokkainen Bernina b330 edustaa alansa hienointa muotoilua ja uusinta teknologiaa. Kassan takana on esillä hauska Berninan mainos, seinä on myös pullollaan erilaisia kunniakirjoja. Veijo testailee mikä paininjalka on sopiva minun koneeseeni. Ihanat kukkasin kuvioidut Berninat. Peitetikkikone täydentää loistavasti saumuria ja ompelukonetta. Kätevän oloinen kone!

Liike ja sen ammattitaitoinen yrittäjä Veijo sekä ihanan iloinen vaimo Lea ovat tulleet tutuiksi monille alan ammatilaisille sekä harrastajille. Huoltokäynnin jälkeen kävin ostamassa kangasta kangaskaupasta. Myyjän kanssa jutellessamme puhe kääntyi myös ompelukoneisiin ja myyjä kertoi iloisesti saaneensa hyvää palvelua juurikin Joen Sik-Sakissa. Hän oli ostanut kotonaan olevat saumurin ja ompelukoneen Veijolta Sik-Sakista ja kertoi saaneensa opastusta aina kun oli sitä tarvinnut. Kangaskaupan myyjällä oli aikeissa viedä kone huoltoon, heti kun hän olisi saanut jouluompelukset tehdyksi. Hänen mukaansa kone kannattaa huoltaa käytöstä riippuen noin 5 vuoden välein, mikä parantaa käyttömukavuutta ja pidentää käyttöikää.

Sik-Sakin huoltokokemukseni perusteella huollan konettani varmasti jatkossa säännöllisesti. Kun uuden ompelukoneen osto tulee aiheelliseksi, ostan sen varmasti Joen Sik-Sakista. Haaveissa on myös saumuri, jonka hankintaa voisin harkita jo lähitulevaisuudessa. 

p. 013 122 202  -  info@joensiksak.fi  -  www.joensiksak.fi

P.S. Haluan vielä järjestää teille lukijoille pienen arvonnan! Palkintona on mahtavan hyvät kangassakset, näitä saman merkkisiä olen käyttänyt itsekin jo vuosia, pakettiin kuuluu myös mittanauha! Palkinnon arvo on noin 30€. Välineet saa myös ostettua Joen Sik-Sakista.

 Arvonnan säännöt menevät näin: Saat yhden arvan jättämällä kommentin tähän postaukseen (muista ilmoittaa sähköpostiosoitteesi, niin saan voittajaan yhteyttä). Toisen arvan saat seuraamalla VIRKKASIN -blogia Facebookissa. Ilmoita tämän postauksen kommenttiosiossa monellako arvalla osallistut. Voittaja arvotaan 1.1.2017

Jos et halua kommetoidessa rekisteröityä niin voit kommentoida myös vieraana: 1. Kirjoita kommentti 2. Paina "tai rekistöröidy Disqusiin" alapuolella olevaa Nimi-kenttää 3.Kirjoita joku nimi/nimimerkki ja sähköpostiosoite (sähköpostin avulla saan voittajan kiinni) 4. Valitse vielä "kommentoin mieluummin vieraana"

comments powered by Disqus