So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

neuleohje

Kerttu villatakki - ohje!

Moi moi. :) Osa teistä varmaan muistaa talvellä tekemäni villatakin. Jostain syystä yksinkertaisen takin ohjeen tekeminen on vain venynyt ja venynyt. Piirsin takista käsin ohjekuvankin mutta mielestäni siitä tuli niin hyvä että se päätyikin koulujen haun yhteydessä portfoliooni. Heh, välillä niinkin, terveisin En osaa piirtää yhtään.

Tiedän että siellä ruutujen toisella puolella on muutaman, jotka ovat odottaneet ohjetta. Heitän teille nyt vähän ohjeen tynkää näin lonkalta, en pääse laskemaan takin tarkkoja silmukkamääriä, sillä takki jäi viikonlopun reissulla Rääkkylään. Kokeillaan nyt kuitenkin, josko pääsisitte alkuun.

Rentoa kesäneulontaa! 

villatakki ohje
yksivärinen pajuneliö
virkattu neliö ruutu

Kerttu neuletakki

Käytin takkiin 400 g paksuhkoa alpakkalankaa, koukku ja pyöröpuikot olivat kokoa 5 mm. Valitettavasti langat olivat sen verran vanhoja Ice Yarnsin lankoja, että en usko kyseistä lankaa olevan enää myytävänä. Takki on osittain virkattu: helma koostuu Pajuneliö nimisistä neliöistä. Pajuneliön ohjeen löydät esimerkiksi täältä!

Helman yhteensä 12 neliötä on virkattu kiinni toisiinsa 4 x 3 kokoiseksi suorakulmioksi, jonka jälkeen loin toiseen pitkään reunaan silmukat taka- ja etukappaleita varten.

Takkakappale muodostuu kahden pajuneliön levyiseksi: Poimi silmukat kahden keskimmäisen pajuneliön yläreunoista ja neulo sileää neuletta n.16 cm ja päättele keskeltä silmukoita pääntietä varten. Sopiva määrä pääteltäviä silmukoita on 1/3 takakkappaleen silmuikoiden määrästä. Neulo molemmissa reunoissa eli olkapäissä (neulo oikea ja vasen reuna erikseen) vielä muutama kerros ja päättele.

Etukappaleet muodostuvat yhden pajuneliön levyisiksi. Neulo ensiksi toinen puoli: Poimi reunimmaisen pajuneliön yläreunasta silmukat ja neulo sileää neuletta. Kavenna joka neljäs kerros 1s, yhteensä kolme kertaa. Kun etukappale on yhtä korkea kuin takakappale, päättele silmukat. Neulo toinen puoli peilikuvaksi.

Ompele olkapäät kiinni toisiinsa. Poimi hihoja varten kädentieltä silmukoita ja neulo hihat pyöröneuleena haluamasi pituisiksi. Voit jättää takin myös täysin hihattomaksi liiviksi.

Virkkaa vielä takin reunojen ympäri kiinteitä silmukoita, niin reunoista tulee siistit.

Pajuneliön ohjeen näet täältä.

HUOM!!!! Kun teet takkia ota huomioon että neliön koko on melko pieni, joten valitse lanka, koukku ja puikot kokosi mukaan. Minun takkini on XS-S kokoa ja tein sen 5 mm koukulla ja saman koon puikoilla, lanka oli näille sopivaa. Pingotin valmiit neliöt äärimmilleen, näin sain helposti lisää senttejä työhöni.

Jos teet takista isomman, on helpointa valita suoraan paksumpi lanka ja isommat puikot ja koukku. Toinen vaihtoehto on tehdä enemmän neliöitä, takki olisi tosi hieno myös pienistä neliöistä ohuella langalla tehtynä. Neliöiden ympäri voi toki myös virkata lisäkerroksia vaikka pylväillä, jolloin kokoa saa suurennettua.

comments powered by Disqus