So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

asusteet

Kirjovirkattu laukku

Heips! Tämä laukku on ollut minulla jo pari viikkoa käytössä ja totesin sen omiin tarpeisiin juuri sopivaksi. Inhoan isoja laukkuja ja yleensä tarvitsen mukaani vain puhelimen, pankkikortin ja pari muuta korttia sekä huulirasvan ja avaimet. Oli kiva saada laukusta jopa kehuja, ilman että kehujat edes tiesivät laukun olevan itse tehty, sellainen palaute tuntuu kyllä hyvältä! :)  

Suunnittelin ihan yksinkertaisesti ruutupaperille kirjovirkkaus kuvion, jonka sitten toteutin mustalla ja valkoisella puuvillalangalla. Ilman sen suurempia suunnitelmia tai ohjeita ompelin laukkuun pohjan ja sisälle tein vanhasta verhosta vuoren. Laukun alaosa on kangaskaupasta ostettua nahan näköistä kangasta, jota vahvistin silittämällä päällikankaan ja vuorikankaan väliin tukevan tukikankaan. En ihan tarkalleen tiedä/muista mitä tuo tukikangas oli, puhuikohan myyjä siitä nimellä huopa tukikangas tms... Noh joka tapauksessa joku vähän jämäkämpi tukikangas, pitämään pohjan ryhdikkäänä.

 Vetoketjun ompelin vaan ronskisti virkattuun osaan kiinni, en löytänyt edes vetoketjupaininjalkaa koneeseen, enkä kyllä tohkeissani sitä jäänyt kaipailemaankaan. Ompeluasioissa olen yleensä aika suurpiirteinen, en juurikaan ymmärrä kaavojen päälle ja teen kaikki ompelukseni yleensä ihan fiilispohjalta. Tuloksen kyllä näkeekin välillä huvittavan hyvin: saumat vingertävät ja työn jälki ei aina ole se siistein mahdollinen. Onneksi se ei ole niin vakavaa, varsinkin jos työ jää vaan omaan käyttöön. Jos jollakulla on vinkata jotain hyvää perus ompelukirjaa niin otan vinkit ilomielin vastaan!

Vetoketjussa olevan tasselin tein kangaspalasta, jonka taitoin kahtia. "Avonaiset" päät leikkasin saksilla hapsuiksi, ja liimasin yläpään tiukasti. Käytin pikaliimaa, joten tupsu nyt kestää ainakin jonkin aikaa, sää nähdä hajoaako ja kuinka nopeasti. 

Kirjovirkkaus innoitti sen verran paljon että uusi kirjovirkkaustyö on tulossa ja pari muutakin suunnitteilla. Pitää palailla asiaan, heido! :)

P.S. Olen tehnyt aikaisemmin vähän samankaltaisen laukun, josta kertovaan postaukseen pääset tästä.

Hi all! This purse is so great!! It fits perfectly when I just need my phone, money, keys and lip balm with me. I didn't have any specific instructions for the purse, I just went for it. The purse's upper part is tapestry crochet, which pattern I draw on squared pape. The lower part is leather-like fabric. You can see bag I made earlier from here (link)!  That's all for this time, have a nice week! 

comments powered by Disqus