So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

kirjovirkkaus

KORI

Heissan! Ihanat kirjovirkkaukset jatkuvat ja nyt on vuorossa veikeä kori. Tästä tuli aika hauskannäköinen! Yritän nyt kirjoittaa vähän virkkausohjetta tähän, muistamiseksi itsellekkin. Korista voi tehdä niin suuren tai pienen kuin haluaa, korin lopullinen koko riippuu pitkälti siitä kuinka suuren pohjan tekee. Kori aloitetaan virkkaamalla pohja, eli virkataan ympyrä. Minun ympyrästäni tuli halkaisijaltaan n. 15 cm kokoinen, silmukoita viimeisellä kerroksella on 82.

Malli: Omasta päästä

Lanka: SMC Catania, 100% puuvilla

Koukku: 3 mm

Kangas: verhoilukangasta, Eurokangas

Ympyrän virkkaaminen -> Kori

Ympyrä virkataan spiraalina, tasareunaisen ympyrän saa tehtyä luottamalla silkkaan matematiikkaa ja yksinkertaiseen kaavioon. Jokaisella kerrokselle lisätään silmukoita tasaisin väliajoin.

  1. Virkkaa 6 ketjusilmukkaa ja yhdistä ne lenkiksi piilosilmukalla.
  2. Virkkaa lenkkiin yksi kerros kiinteitä silmukoita.
  3. Lisäys jokaiseen silmukkaan
  4. Lisäys joka toiseen silmukkaan
  5. Lisäys joka kolmanteen silmukkaan
  6. Lisäys joka neljänteen silmukkaan
  7. Jne.

Kun pohja on riittävän suuri, siirry tekemään korin reunoja. Reunoihin ei tarvitse tehdä enää lisäyksiä. Minä teen reunan siten että käännän työn ympäri ja alan virkata toiseen suuntaan. Otan edellisen kerroksen silmukasta sisemmän reunan, joten korin reunasta tulee kulmikkaampi. Virkkasin korin kuvioinnin ruutupaperille piirrettyä kaaviota apuna käyttäen. Jos kirjovirkkaus ei vielä onnistu, niin suosittelen tutkimaan asiaa Virkkuri -kirjasta. Sieltä löytyy ihan parhaat ja selkeät ohjeet kirjovirkkauksen saloihin! :) 

comments powered by Disqus