So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

sisustus

Langat torkkupeittoon netistä

Kuvassa on Pörri, joka on siskoni ja hänen ukkonsa pupu. Pörri tuli meille viikonlopuksi hoitoon ja tottakai tutustutin hänet virkkaukseen. Eihän se Pörri juuri hommistanu välittänyt mutta hauskan kuvan siitä sai napattua. 

 Tilasin nyt ekan kerran lankoja netistä.  Olen ollut vahvasti ( ja ahdasmielisesti) vastaan lankanettikauppoja kahdesta syystä.
1.Kivijalkakaupat ovat häviämässä ja nettikaupat syövät niitä entisestään
 ja 2. Lankoja on pakko näplätä ja lankakeriä on saatava pyöritellä käsissään ennen kuin ostan mitään.


Olen nyt kuitenkin siirtänyt ajatukseni nykyaikaan, sillä kivijalkakaupan yhteydessä toimiva nettikauppa on varmasti kannattava ja hyvä vaihtoehto käsityöliikkeille. Asiakkaiden on myös mahdollista valita Tilaa ja Nouda -vaihtoehto, eli tilaat langat ja noudat myymälästä, samalla saa fiilistellä lankoja ja muita tarvikkeita. Kätevää. :) Täällä Pohjois-Karjalassa ei ole enää montaakaan käsityöliikettä ja käytän heidän lankojaan edelleen mutta tilaan jatkossa ainakin osan langoista myös netistä.
Miksi sitten tilasin juuri nyt lankani netistä? No, olen aikeissa tehdä torkkupeiton, ja näin suuriin töihin langat tulevat melko kalliiksi.Huomattuani että IHANAT Dropsin langat olivat heinäkuun ajan -35% alennuksessa en voinut jättää lankoja tilaamatta!! Dropsin lankoja ei edes myydä Joensuussa tai muuallakkaan lähistöllä, joten netistä tilaaminen oli ainoa oikea vaihtoehto. Tilasin Dropsin Muskatia, jonka värikartta on aivan liian iso: siitä tulee valinnanvaikeus, tiedättehän.

Nettikaupaksi valikoitui Liljan Lankakauppa ja voi että miten olenkin tyytyväinen! Ihana Pauliina laittoi langat supernopeasti postiin: tein tilauksen torstaina ja langat olivat jo seuraavana päivänä käsissäni. Ei voi valittaa! Pelkäsin vähän onko langan tuntu ja väri sopivia mutta lankojen  värit vastasivat luonnossa yllättävän hyvin kuvien värejä ja olivat muutenkin justiinsa niin hyvät kuin tuotekuvaus antoi ymmärtää. Dropsin lankoja en olekkaan ennen käyttänyt vaikka fanitankin Garn Studiota ja heidän ihania ohjeitaan.Aloitin siis torkupeiton virkkaamisen. Piirsin peiton "luonnoksen", jotta pysyn joten kuten kartalla. Kukaan muu tuosta kuvasta tuskin ymmärtäisi mutta miulle se antoi hyvän suunnan ja nyt pystyn hahmottamaan miten palat tulevat. Peitosta tulee suuri, sillä se on tulossa talonpoikaissohvaan istuinosan päälliseksi. En aluksi saanut päätettyä millään, millaisista tilkuista peiton teen, kunnes löysin Lankakeräni -blogin, jossa oli tehty aivan ihana peitto neljää erilaista tilkkua käyttäen. Maijun virkkaama peitto antoi vähän suuntaa mutta en ole  ihan varma vieläkään tilkuista. Olen nyt testaillut eri malleja ja värejä ja oikeannäköiset tilkut alkavat muodostua. Tilkkujen ohjeet löytyivät aina yhtä hyvästä 200 Virkattua Ruutua -kirjasta, kunhan nyt vain päättäisin kuinka monta erilaista tilkkua teen... (Enkai sentään 200 erilaista...!)Toivottavasti peitosta ei tule liian levoton, sävyt ovat ainakin miun silmissä toooosi kivat. Peiton reunaan tulee vielä vihreää ja hapsut, en malta odottaa miltä valmis peitto näyttää!

comments powered by Disqus