So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

helppo

Lempineule + ohje!

Arvaattekos kuinka kauan tämän neulepaidan tekemiseen meni aikaa? Tasan viikko. Ja oikeasti, tämä oli helpompi tehdä kuin vaikkapa villasukat. Neule on nimittäin tehty isoilla puikoilla, joten silmukoita oli vähänlaisesti. Mitään ihmeellistä tämän paidan tekoon ei sisältynyt, joten myös aloittelija voi ottaa neuleen projektikseen. Rohkeasti vain! :)


Tämän kaltaisiin neuleisiin löytyy ohjeita netistä, kirjoitin kuitenkin ohjeen tähän omaan versiooni. Neule on tehty jämälangoista: aikaisemmin tekemästäni Lili torkkupeitosta jäi Novitan Kajo lankaa (raidallinen osuus), kaapista pengoin vaaleanharmaata Novitan 7 veljestä lankaa, johon yhdistin merinovillaista ihan ohuen ohutta valkoista lankaa. Erilaisista langoista tuli tietysti hieman erilaista neulepintaa mutta olen silti tyytyväinen lopputulokseen, eiväthän langat (enää) maksaneet mitään ja sain vanhat langat käytettyä! Koitan nyt kirjoittaa ohjetta tähän ylös, kysykää jos jokin askarruttaa. Mie olen 158 cm pitkä ja käytän vaatteissa kokoa XS, joten otathan mitat huomioon kun suunnittelet omaa neulettasi! Neuletiheys minun neuleessani on 9s x 11s = 10 x 10 cm.

Ohje: 

Tarvikkeet: 

-10 mm pyöröpuikot (väh. 80cm)

-Puikoille 5 sopivaa lankaa, esimerkiksi Novita Kajo, 

jos käytät muita lankoja, sovita neuletiheys mittoihin sopivaksi

Työ neulotaan alhaalta ylöspäin yhtenä pötkönä.

Luo 80s pyöröpuikoille. Neulo 2o 2n yhden kerroksen ajan. Neulo sitten sileää neuletta kainaloihin asti. Jaa työ kahteen ostaan, 40s työn etuosaan ja 40s takaosaan. Jos käytät kahta eriväristä lankaa, vaihda tässä vaiheessa toinen väri. 

 Jätä takaosan silmukat odottamaan ja neulo etuosan silmukoilla 14 kerrosta, päättele sitten keskimmäiset 18 s pääntieksi. Neulo sitten reunoihin jääneet 11+11s olkapäiksi. Ensiksi toinen reuna: Neulo 4 kerrosta ja kavenna aina pääntien puoleisessa reunassa 1s = 7s. Päättele silmukat löyhästi. Tee toinen reuna samalla tavalla.  

Sitten takakappale: Neulo 16 kerrosta, päättele sitten keskimmäiset 18s. Neulo reunasilmukat kuten etukappaleessa. 

Ompele neulalla ja langalla etu- ja takakappaleet yhteen olkapäistä. Poimi sitten pääntiet silmukat puikoille ja neulo 2o 2n neuletta 4 kerrosta. Päättele silmukat löyhästi.

Hihat: Luo 30 s ja neulo tasona, kavenna joka neljäs kerros mollemmissa päissä 1s. Toista kavennuksia 5 kertaa. Kun hihat alkavat olla sopivan mittaiset, neulo resoriksi 2o 2n neuletta 4 kerrosta. 

Ompele hihojen sivusaumat ja kiinnitä hihat olkapäihin. Valmista tuli!

Kysymykset ja kommentit ovat tervetulleita, itse ei aina välttämättä huomaa, 

jos jokin kohta jäi epäselväksi. :)

Seuraavaksi otankin puikoille (taas ne ihanat 10mm!) Eskimo lankaa. En vielä tiedä teenkö takin vai paidan mutta jotakin muhkeanmukavaa siitä tulee. :) 

comments powered by Disqus