So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

diy

Neulottu off shoulder paita

Heissan. Mikäs sen kivempaa kuin heinäkuu ja paksu, lämpöinen villapaita!  Tätä neuletta aloitellessa naureskelin, etten varmasti pystyisi pitämään valmista paitaa ihan lähikuukausina mutta kuinka ollakkaan, säät ovat olleet melko viileitä ja paidalle on löytynyt käyttöä! Parhaimmillaan palmikko neulepaita on ollut viileinä kesäiltoina, kuten näissä kuvissa, jotka on otettu yliopistolla.

Aikaisempina kesinä olen tykännyt enemmän virkata kesäisiä juttuja puuvillalangoista, tänä kesänä olen jatkanut villaisten vaatteiden tekoa. Aloitin alkuviikosta taas uuden neuleen, josta olen todella innoissani. Ensimmäisenä iltana monta tuntia vierähti ja niskat menivät jumiin, sitä se on kun innostuu oikein kunnolla neulomaan, hahaa. :D 

itse tehty villapaita

Etsiskelin netistä ohjeita off shoulder eli olkapäät paljastavaan neuleeseen. En löytänyt ainuttakaan, joten eikun suunnittelemaan ja miettimään itse. Valitsin langaksi kaapin periltä harmaan villasekoite langan, jota raahasin joskus ulkomailta mukanani. Muhkea  lanka on mielestäni parhaimmillaan tälläisissä palmikkoneuleissa, lisäksi lanka on lämmintä vaikka paita on muuten melko nafti. Minulle tulee tästä langasta mieleen Dropsin Air, joka on ihanan kevyttä mutta paksua, sitä neulotaan puikoilla 5. Tein oman neuleeni puikoilla 6. 

Neuloin aluksi etu- ja takakappaleet, ne ovat muutoin samanlaiset paitsi takakappale on pari senttiä pitempi. Palmikkokuvioon käytin vähän samantyylistä mallia kuin tekemässäni palmikkopaidassa, eli keskelle isompi palmikko ja sivuille pienemmät. Ompelin kappaleet kiinni toisiinsa alareunasta kädenteille asti.

Sitten neuloin hihat sileänä neuleena, valmiiseen työhön hihat tulivat nurja puoli oikealle puolelle, sopii mielestäni kivasti tällaiseen paksummasta langasta tehtyyn vaatteeseen. Kiinnitin hihat yläreunoista kädenteille ja vasta sitten ompelin hihojen saumat. Katso alemmat kuvat niin ymmärrät helpommin. :)

Viimeisenä poimin neuleen yläreunasta silmukat (sekä hihojen reunasta että etu- ja takakappaleista) ja neuloin leveän resorin. 

neulepaita itse tehden
neulottu palmikko

Sellainen neule tälläkertaa. Toivottavasti saan seuraavan pian valmiiksi. :) Ensi viikolla alkaakin kesäloma ja silloin on varmasti enemmän aikaa neuloa ja olla myös tietokoneen ääressä.

Mukavaa loppuviikkoa!

comments powered by Disqus