So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

neulonta

Neulottu palmikko tyynynpäällinen

Moimoi.:) Haluan esitellä teille ehkäpä parhaan neuletyöni ikinä. Olen neulonut tämän tyynynpäällisen joulun aikoihin vuonna 2013. Ja joka syksy olen kaivellut sen esille; se sopii minusta hyvin sisustukseen vaikka sisustus muuttuukkin vähän väliä. Lämmin ja muhkea (niin vaatteissa kuin sisustuksessakin) kun yksinkertaisesti vain näyttää hyvältä syksyisin! Toissa kesänä muuton yhteydessä  meinasin heittää tyynyn roskiin, jotenkin se ahdisti silloin. Siskoni kuitenkin kielsi ja kehotti odottamaan syksyyn, kyllä se sitten taas näyttäisi hyvältä. 

Tutkailin blogiani ja olin kirjoittanut tyynystä tuolloin vuonna 2013 melko katkeran oloisen päivityksen, ompeluosuus oli takkuillut. Näin jälkeenpäin työnjälki on mielestäni siisti, eikä lanka ole nyppyyntynyt laisinkaan. Lankana tyynyssä on Novitan Naava, alpakkasekoite lanka, jossa suurinosa kuitenkin akryylia (60 % akryyli / 20 % alpakka / 20 % villa).  Pehmeä ja kaunis lanka kertakaikkisesti. Puikot olivat kokoa 7.  Tyynyn lopulliset mitat ovat noin 50 x 30 cm.

Tyyny on tehty kutakuinkin näin (kirjoitan nyt ohjeen ja työvaiheet niinkuin ne muistan, ohje on omasta päästäni!).

NEULOTTU TYYNYNPÄÄLLINEN

Luo 84 s. 

Työ on neulottu ainaoikealla, vain palmikoiden kohdalla neulotaan nurjalla puolella nurjaa. 

1. kerros: Neulo kaikki silmukat oikein työn oikealla puolella.

2. kerros: Nurjalla puolella neulotaan 20 s oikein, 8 s nurin, 10s oikein, 8s nurin, 10 s oikein, 8 s nurin, 20 s oikein. Palmikko muodostuu kolmen nurjana neulotun 8 silmukan kohdalle.

Neulo näitä kahta kerrosta muutama sentti, tee palmikko työn oikealla puolella eli kun olet neulonut ensimmäiset 20 s, ota 4 silmukkaa apupuikolle työn eteen odottamaan, neulo seuraavat 4 s ja sen jälkeen neulo apupuikolla odottavat silmukat - toista palmikko jokaisen kolmen 8 silmukan ryhmän kohdalla joka 10. kerros.  Kunnes työ on haluamasi korkuinen, päättele silmukat löyhästi ja katkaise lanka. 

Tyynyn toisella puolella oleva kangas on Euronkankaasta. Leikkasin kankaasta neulepuolta vastaavan kokoisen palan (neuletta oli hieman venytetty: saumanvarat!). Ompelin ensiksi vetoketjun toiselle lyhyelle sivulle, sen jälkeen ompelin muut saumat yhteen. Yhteen kulmaan lisäsin vielä tupsun, jonka kiinnitin saumojen ompelun yhteydessä. 

Huhhui, saattekohan tästä ohjeestä mitään tolkkua? Kysykää ihmeessä lisää. :)

 Jokohan sitä ensi kerralla voisin esitellä jotakin näistä langoista valmistunutta? ;)

comments powered by Disqus