So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Neulonta

Ohje neulottuun tyynynpäälliseen

Talvisina iltoina on mukavaa neuloa jotakin lämmintä ja tuhtia. Turhan vaikeat neuleet olen jättänyt hetkeksi syrjään, pitsineuletta oleva villatakki saa siis vielä hetken odottaa keskeneräisten korissa. Siitä tulee varmasti ihana ja kevyt kevätneule. Tähän tyynyyn ei hurahtanut montaa tuntia, vaan sain tyynyn käyttööni sohvalle samana iltana. Villainen tyyny on ihanan lämmin selän takana! <3  Jättikokoinen (60 x 60 cm) tyyny sopii hyvin myös lattiatyynyksi ja ovatpa nuo meidän kissatkin sen päällä torkkuneet.

Tein super paksusta villasekoitelangasta ainaoikein neulotun tyynynpäällisen. Käytin puikkoja, joiden koko on 10 mm, lanka on Ice Yarnsin Winter -mallistoa (super bulky). Neuloin neljä palaa (puikot 10 mm), jotka kiinnitin toisiinsa niin että kulmapalat menevät aina samaan suuntaan mutta vierekkäiset eri suuntaan. Taustaksi valitsin Eurokankaasta pellavaisen raitakankaan, jonka ompelin neuleeseen kiinni. Yhteen reunaan laitoin vetoketjun.

Käy katsomassa myös aikaisemmin neulomani koristetyyny klikkaamalla tästä!

Palat neultaan näin: Luo haluamasi määrä silmukoita. Minun yhdessä palassani on 20 silmukkaa, palan koko on 30 x 30 cm. Jos käytät ohuempaa lankaa, ota huomioon palojen koko! Luotuasi silmukat neulo tasona ainaoikeaa eli neulo jokainen kerros oikein. Nosta aina kerroksen alussa yksi silmukka oikein neulomatta, näin reunasta tulee suora. Kun pala on neliön muotoinen, päättele silmukat löyhästi ja katkaise lanka. 

Tee neljä identtistä palaa ja ompele ne neulalla ja langalla kiinni toisiinsa. Tee tyynyn toinen puoli samalla tavalla tai ompele toinen puoli kankaasta. Muista leikata kankaasta vähän reilumpi pala, neulottu pinta venyy ommellessa suuntaan jos toiseenkin! Kannattaa neulata nuppineuloilla osat kiinni toisiinsa tarkkaan, venytä neuletta samalla kevyesti mutta älä liikaa. Muista myös tarkistaa että mittasuhteet säilyvät, eikä osista tule epätasaisia tai oudon muotoisia. 

Mitä teillä on tällä hetkellä puikoilla? <3 

comments powered by Disqus