So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

virkkaus

Viikon kuulumiset

Moikka.:) Tämä viikko on mennyt todella nopsaan. Alkuviikko meni töissä mukavassa hulinassa, nyt oli siis täällä Joensuun seudulla hiihtolomat sekä ampumahiihdon maailmancup, mikä tiesi paaaaljon asiakkaita ja kisaturisteja. Torstaina kävin pikareissussa Helsingissä, pitkä päivä mutta piristävää nähdä vähän muitakin maisemia. Viikonloppu meni touhutessa kotona, sain paljon kaikenlaista aikaan. Pienetkin tekemättömät asiat kun jäävät aina salaa stressaamaan, nyt on nekin hoidettu. :) 

Viime viikolla vein kirppikselle isot kasat vaatteita ja joitain sisustusjuttuja. Kiva vähän tuulettaa ja päästä eroon vanhasta ja tarpeettomasta. Vein myös kaikki vanhat langat, seassa oli jämäkerien lisäksi tosi hyviä avaamattomiakin keriä. Laitoin langat super halvalla 0,5-1€/pussi ja pussi sisälsi aina useita samankaltaisia keriä/jämiä. Yhden pussin sisällöstä sai helposti tehtyä vaikka paritkin villasukkia. Ei ihme että kaikki langat kävivät kaupaksi välittömäksi. Nyt miulla ei siis ole enää lankavarastoa, tuntuupas oudolta. :D Samalla annoin kyytiä kaikille sellaisille keskeneräisille käsitöille, joita en ole tehnyt yli vuoteen, kevensi mieltä kummasti! 

 Meillä on täällä Joensuussa yksi ihan ehdoton suosikkikirppari, Valintakirppis. Käyn siellä toisinaan aika paljonkin ja sieltä tulee ostettua monestikkin jotain. Yleensä löydän hyviä takkeja, kuten kuvissa oleva musta River Islandin (keino)nahkatakki. Takki oli ihan käyttämätön, kaupan hintalaputkin olivat vielä kiinni. Takki tosin maksoi vähän enemmän kuin kirppiksen takit yleenä mutta kyllä niin hyväkuntoisesta raaskiikin maksaa. Tätä ennen miulla ei olekkaan edes ollut kunnollista nahkatakkia, jesss! 

Ihan meidän kodin vieressä on alikulkutunneli, jossa otin nämä kuvat. Seinät on kauttaaltaan näiden hienojen maalausten peitossa, aiheet ovat lähinnä eläimiä. Joku on tehnyt ison työn näiden graffitien kanssa, harmi että ne ovat jo pahasti kuluneet. Ehkä ne joku päivä tehdään uudelleen. Tunneli on tosi synkkä, joten värikkäät taideteokset piristävät sitä kummasti. 

Mustaan asuun sopii täydellisesti tuo neuletakki. Se on uusin tekemäni virkkaustyö ja olen tykästynyt siihen kovasti jo nyt. Näistä kuvista ei juurikaan näy kokonaisuutta mutta saatte varmasti sen verran selvää että helma on virkattu, mallina pajuneliö. Kainalosta ylöspäin takki on neulottu. Takkia tehdessä ongelmaksi muodostui langan vähyys, joten oli pakko valita joko pitkä helma tai lyhyet hihat. Helma näytti tosi tyngältä lyhyempänä ja on tuo nyt näyttävän näköinen noin pitkänä! Lopputulema on siis se että takissa on ihan lyhyet hihat. Liiviksi en sitä kuitenkaan ehkä sanoisin...neuletakki se on!

Samanlainen takki, pitkillä tai lyhyillä hihoilla, olisi ihana kesäneule puuvillaisena (tämä on villasekoitetta), joten palailen varmaan tähän malliin vielä täällä blogissa. Malli on ihan omasta päästäni ja ohje suhteelliisen helppo, joten pitänee ohjekin lisätä. Lanka oli vanhoja Ice Yarnsin lankoja, klikkaamalla tästä pääset samankaltaisen langan sivulle! Koukku ja puikot kokoa 5. Palaan tähän takkiin ohjeen ja lisäkuvien kera myöhemmin! :) 

Pahoittelut muuten että en ole vieläkään lisännyt viime viikolla julkaisemani pitsineuletakin ohjetta!! Ohje kyllä tulee, sen lupaan! :) Pitsineuletakin kommenttiboksissa oli jo vähän keskustelua takin neulomisesta, kannattaa lukaista sieltä jos ei malta odottaa että lisään kunnolliset ohjeen. :) 

Ensi kerralla virkkausjuttuja!

Kommentoinnista: kirjaudu sisään esim. Facebook tai Google tunnuksillasi tai kommentoi vieraana näin: 1. Kirjoita kommentti 2. Paina "tai rekistöröidy Disqusiin" alapuolella olevaa Nimi-kenttää 3.Kirjoita joku nimi/nimimerkki ja sähköpostiosoite (ei tarvitse olla oikea) 4. Valitse "kommentoin mieluummin vieraana" ruutu ja lähetä kommentti!

comments powered by Disqus