So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

askartelu

Pääsiäismunat

Suuri Käsityö -lehdessä oli ohje askartelubetonista valettuihin pääsiäismuniin. Tykkään yksinkertaisista, kauniin simppeleistä koristeista ja idea oli mielestäni kaiken puolin loistava ja sopiva meidän kodin pääsiäiskoristeeksi. Tykkään muutenkin rosoisesta ja ankean-mököttävän-harmaasta betonista, se tuo kivaa kontrastia muuhun sisustukseen. Askartelukaupasta oli kuitenkin betoni loppunut (tottakai, sen kerran kun sitä haluaisi!!), joten jouduin keksimään jotakin muuta. Onneksi uuden idean keksimiseen ei mennyt paria minuuttia kauempaa: mukaan lähti kivan väristä maalia ja sulkia. 

 Tyhjensin kotona kananmunat puhaltamalla, pesu lämpimällä vedellä ja eikun vaan maalia sutimaan. Munien maalaus kävi nopeasti kaverin kanssa kahvia juoden ja höpötellen. Höyhenet kiinnitin märkään maaliin, liimaaminen olisi saattanut pilata hennot untuvat. Tykkään erityisesti tuosta vaalenanpunaisesta matta maalista. Valkoiset munat piti maalata myös, kaupan kananmunissa kun taitaa nykyisin olla aina joku painettu sarjanumero (?) tms. jonka halusin peittää. 
 Aika hauskoja tuli vai mitä sanotte? :) En yleensä innostu askartelusta, saati kausikoristeista mutta kyllähän pääsiäisenä pitää pääsiäismunia olla! 


comments powered by Disqus