So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

virkkaus

Paju neliö

Paju neliö on yksi supersuosituista virkatuista neliömalleista. Kokeile vaikka, Google on täynnä niitä! Malli on tullut minulle tutuksi Jan Eatonin kirjasta 200 virkattua ruutua, kirja on hyvä apu jos suunnittelet vaikka torkkupeittoa. Malleja on tosiaan 200 ja kirjassa neuvotaan kuinka ne tehdään ja mitkä palat sopivat yhteen. Helppoja malleja aloittelijalle mutta kokeneempikaan ei varmasti tylsisty!

Pajun mallilla pystyy tekemään vaikka mitä! Oon tehnyt mallilla torkkupeiton, maton ja nyt teen neuletakkia. Takista tulee vähän hippimäinen: rento ja keväinen. Värimaailma on kuitenkin niin neutraalin rauhallinen kuin vain voi olla: beige. Virkattuja neuletakkeja tulee harvemmin vastaan, enkä ole itsekkään tehnyt sellaista. Ohje on omasta päästäni, joten saa nähdä mitä tästä tulee...:) Lanka on alpakkasekoitetetta ja koukku on kokoa 5 mm. 

Näiden neliöiden virkkaaminen on tuntunut tähän asti todella rauhoittavalta. Eikä tätä malttaisi lopettaa. Eilen yöllä virkkasin melkein 1 asti, aamulla olin heti ensimmäisenä koukun ja langan kimpussa, huh. Enköhän vielä tänäänkin virkkaile vähän. Suunnittelin että virkkaan neuletakin helman neliöistä, ajattelin neuloa hihat ja takin yläosan kainalosta ylöspäin. Voisikohan helmaa koristaa hapsut? 

Lilin turkki piti ajaa lyhyeksi. Iho- ja turkkiongelmat kävivät liian ylivoimaisiksi ja kissa onkin vaikuttanut nyt tyytyväisemmältä ilman hankalia iho ongelmia, ne kun helpottivat nopeasti turkin ajon jälkeen. Olen pelännyt että kissalla on nyt vilu ilman pitkää turkkia mutta hyvin se taitaa pärjätä. Lili onkin hyvä neulekaveri, se tulee aina viereen nukkumaan kun neulon tai virkkaan. Alempana vielä kuva toissasyksyltä kun virkkasin ihanaa värikästä torkkupeittoa, Lili seurana silloinkin. <3

Reilu viikko sitten esittelin ompelemani laukut (käy katsomassa laukku postaus täältä!) Omaan käyttööni otin pienen mustan laukun, jossa on isot tikatut ruudut. Laukussa kulkee mukana puhelimen lisäksi avaimet, rahat ja vähän meikkejäkin. Tälläisiä laukkuja käytän aika usein, tähän kokoon ei mahdu sotkua! Ison laukun kanssa olen havainnut että kerään laukun täyteen kaikenlaista ylimääräistä ja kantelen mukanani ihan turhaa tavataa - ei kiitos! Tietysti jos olen reissussa tai vaikka shoppailemassa, on mukanani joku isompi kassi, johon saan ostokset mukaan. Olen yrittänyt välttää turhia muovipusseja, joten käteväksi kaveriksi on muodostunut myös jämäkkä kangaskassi. 

Siskoni Niina osti miulle vaaleanpunaisen tupsun, eikös se olekin aika söppis? Perfect match sanoisin. Tähän laukkuun sopisi varmasti hyvin myös joku muu laukkukoru tai avaimenperä. Haluaisin tehdä isomman kassin mutta kuten aikaisemmin taisin mainita, hihnat/kahvat tuotavat edelleen päänvaivaa. En vaan ole vielä keksinyt miten teen hyvännäköisen ja käytännöllisen olkahihnan itse! Pohdinta jatkuu... Laukkujen ompeluhommista olenkin joutunut pitämään vähän taukoa, käyttämäni kangas on loppunut eikä sitä myydä enää täällä Joensuussa. Myös lempikangasmyyjäni lopetti työnsä, miten harmi!! Loppuviikosta on pari päivää vapaata, joten siinä välissä kerkeää taas ottaa ompelukoneen käyttöön, jesssh. 

Heräsin tuossa ennen tänne blogiin tuloa päiväunilta, ei ollut tarkoitus nukkua mutta vetäsin suunnilleen tunnin tirkut. Nyt tuntuu että energiaa ja juttua piisaa vähän liikaakin. Jaksaa illan valvoa ja kukkua... ja neuloa...:) 

comments powered by Disqus