So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Neulonta

Palmikkopaidan ohje

Hei siellä. :) Ensiksi kerron että tästä paidasta on ollut paljon iloa. Meillä on töissä viileä, kylmimpinä päivinä olen laittanut neuleen töihin ja ollut onnellisen lämmin. Lisäksi paita on mielestäni ihan työkelpoinen, se ei roiku päällä ja on ihan siistin näköinenkin. Kotona paita osoittautui jopa liian lämpimäksi, kuuma tuli! 

Lupasin teille ohjeen palmikkopaitaan jo ajat sitten (käy katsomassa paidan ensi esiintyminen täältä). Ohjeen kirjoitus viivästyi: kiirettä, väsymystä ja muita tekosyitä. Ja yksi todellinen syy, eli se että en keksinyt miten tekisin palmikkoneuleen ruutupiirroksen helpoimmin ja parhaalla mahdollisella tavalla. Vanhan piirroksen ja Paintin avulla sain kuin sainkin jotain aikaiseksi, toivottavasti tulos miellyttää myös teitä! On se kumma, tiedän tasan tarkkaan miten paita on tehty mutta ohjeen tekeminen on jotenkin vaan niin vaikeaa. Ohjeen pitää aueta toiselle ihmiselle, eikä vain minulle. Kysykää HETI jos jotain epäselvyyksiä ilmenee, tämän ohjeen teko ei ollut miun pala kakkua. Mutta tässä se nyt olisi! :)

KOKO XS/S

Tarvitset 8mm pyöröpuikot (80 cm) ja niille sopivaa lankaa. Esim Dropsin Cloud. 

Neulo aina kerroksen viimeinen silmukka oikein. Nosta kerroksen alussa ensimmäinen silmukka neulomatta, näin reuna pysyy suorana. 

Etukappale: Luo 48 silmukkaa koon 8 pyöröpuikoille. Aloita 2 oikein, 2 nurin joustinneule, neulo kunnes työn korkeus on 2 cm.

Neulo 6 s oikein, (aloita ja lopeta kerros aina 6 oikein neulottuun silmukkaan, nurjalla puolella nurjaan) aloita sitten mallineule: neulo ruutupiirroksen mukaan, toista mallikerta yhteensä kaksi kertaa. Neulo kerroksen loput 6 s oikein. Jatka neulomista neulomalla palmikkoneuletta toistaen piirroksen kerroksia 1-12. 

Kun työn pituus on 40 cm, päätä kummasikin reunassa kädentietä vartenn 4 s (=44s). Kun työn korkeus on 55 cm, päättele keskimmäiset 16 s pääntietä varten. Neulo sitten molemmat olkapäät erikseen näin: neulo olkapään silmukoilla 2 cm ja päättele silmukat löyhästi.  

Takakappale: Tee takkakappale samalla tavalla kuin etukappale, mutta tee siitä 8 cm pitempi. 

Yhdistä kappaleet toisiinsa, jätä helmaan halkiot (n. 15 cm etukappaleen helmasta mitattuna), eli älä ompele kappaleita helmasta kiinni toisiinsa. 

Hihat: Neulotaan tasona pyöröpuikolla.
Luo 26 s pyöröpuikolle nro 8. Neulo sileää neuletta. Kun työn pituus on 10cm, lisää kumpaankin reunaan 1 s, toista lisäykset joka 6. krs 11 kertaa (kokeile ja mittaile hihaa, tarvitseeko lisäyksiä enemmän vai vähemmän!) Kun työn pituus on n. 54 cm päättele silmukat löyhästi. Ompele hihan reunat kiinni toisiinsa neulalla ja langalla ja yhdistä hihat kiinni neuleeseen. 

Käytiin Maria Glow -blogin Marian kanssa viime viikolla Sokoksella. Sisustusosastolta ei yleensä pääse ostamatta jotain ja niin kävi nytkin. Ostin lasiset tuikkukynttilä kipot (-50%!!) ja voi että, minusta ne ovat niin nätit. Laitoin kipot sorvattujen kynttilänjalkojen päälle, siitä ne tuikkivat nätisti. Nämä hienot puiset jalat olen löytänyt kirppiksiltä, molemmat maksoivat muistaakseni euron. :) Toisen maalasin joskus ajat sitten valkoiseksi, puunvärisen kohtalo on vielä epäselvä. Se on ihan hieno noinkin. :) 

Blogissa postaustahti on ehkä hieman hyytynyt. Miulla on kesken pari isompaa työtä ja suunnittelen myös portfoliota. Isoja juttuja, joiden tekeminen vie aikaa. Keskeneräisiä on niin tylsää esitellä, katsotaan saanko jotain jo ensi viikonlopuksi valmiiksi...:)

Hauskaa alkavaa viikkoa!  

P.S. Kommentoinnista!

Saan jokaisen uuden postauksen jälkeen Facebookin tai mailin kautta viestiä että kommentointi ei onnistu. Minulla oli tänään käyttössäni Testihenkilö, joka ei myöskään suoriutunut kommentoinnista ongelmitta. Enkä valitettavasti voi tehdä asialla mitään. Ymmärrän ärsytyksenne ja harminne, asia on todella todella ikävä koska kaikista hauskinta on jakaa ajatuksia teidän lukijoiden kanssa!  Tässä on ohje, kuinka kommentointi onnistuu

1. Kirjoita kommentti 2. Paina "tai rekistöröidy Disqusiin" alapuolella olevaa Nimi-kenttää 3.Kirjoita joku nimi/nimimerkki ja sähköpostiosoite (ei tarvitse olla oikea jos et halua) 4. Valitse "kommentoin mieluummin vieraana" ja lähetä kommentti! 

comments powered by Disqus