So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

neulonta

Pitsineuletakin ohje

Pari viikkoa sitten esittelin teille tämän ihanan kevyen pitsineuletakin (<-klikkaa niin pääset postaukseen). Lupasin ohjeen ja nyt se olisi kirjoitettuna.:) Muistutan että en ole ammattilainen, vaan ihan itse oppinut, ohje on siis kirjoitettu harrastelijan taidoilla. Virheiltä ei varmaankaan voi siis välttyä, yritin kyllä muistaa kaiken oleellisen! Autan jos jotain epäselvää/kysyttävää tulee. :)

Käytin neuleeseen yhtä aikaa kahta lankaa, toinen eli Schachenmayr:in Kid Silk toi neulepintaan ylellistä pörröisyyttä ja toinen lanka eli Novitan Alpaca wool toi puolestaan jämäkkyyttä. Käsiala vaikuttaa työn kokoon suuresti, joten sovella siis neuloessa myös käsialasi mukaan. Leveyttä neuleeseen on helppo lisätä: lisäät vain 10 s lisää eli yhden pitsineulekuvion verran. Työn pienentäminen taas onnistuu vähentämällä silmukoilla. Tein hienon (heh...) kuvan tukemaan kirjallista ohjetta, toivottavasti siitä on hyötyä.:)

Tosiaankin alunperin löysin tämän mallin Novitan sivulta (ohje), mutta muutin ohjetta kuitenkin paljon yksinkertaisemmaksi. 

Neuleiloa! 

Pitsineuletakki 

koko S

Tarvikkeet: 

80 cm pitkät pyöröpuikot, koko 7 mm

Fashion Kid Silk -lankaa 150 g ja Novitan Alpaca wool lankaa 350 g (tai jotain muuta lankaa, joka on sopivaa 7 mm puikoille)

Ohje:

Takki neulotaan tasona ja yhtenä kappaleena, eli etu- ja takakappale ovat samassa kainaloihin asti, jossa ne erotetaan toisistaan. Katso pitsineuleen mallikuvio ja apupiirros tämän postauksen lopusta! 

Luo 112 s ja neulo 1o1n joustinneuletta n. 2 cm. Aloita sitten pitsineule mallikuvion mukaan, 10 silmukan levyinen kuvio toistuu yhteensä 10 kertaa (huom! neulo työn molemmissa reunoissa eli kerroksen alussa ja lopussa edelleen joustinneuletta 6 s verran 1o1n. Näin takin etukappaleiden reunasta tulee siisti). Neulo pitsikuviota kainaloihin asti, minä neuloin noin 50 cm, voit neuloa takista toki pidemmän tai lyhyemmän. 

Kainaloiden kohdalla jaa työ taka- ja etukappaleisiin niin että takakappaleeseen tulee 58s ja molempiin etukappaleisiin 28s. 

Neulo ensiksi takakappale eli neulo sileää neuletta 58 silmukka 16 cm. Päättele sitten keskimmäiset 16 s. Neulo sitten molempien reunojen (olkapäät) silmukoilla vielä 2 cm ja päättele. 

Etukappaleet: Neulo kappaleet erikseen. Neulo työn reunoissa edelleen joustinneulle. Ala kaventaa pääntietä varten heti joustinneuleen jälkeen 1s joka toinen kerros, kavennuksia tulee yhteensä 6. Kavenna myös kainalon reunassa kädentietä varten yhteensä 2 s kahdella ensimmäisellä kerroksella. Neulo kappaleet 18 cm korkeiksi ja ompele olat sitten kiinni takakappaleeseen. 

Hihat: Neulotaan tasona. Luo 26s, neulo hihojen resorit eli n.2 cm verran 1o1n joustinneuletta. Neulo sitten sileää neuletta 10 cm ja aloita lisäykset: lisää molemmissa reunoissa 1s (eli lisäyksiä tulee kerroksella aina 2) 4 kerroksen välein. Kun hiha on tarpeeksi leveä, lopeta kavennukset. Neulo hihasta sopivan pituinen itsellesi, minun hihani on vähän päälle 40 cm. Kun hiha on valmis, ompele hihan reunat yhteen ja kiinnitä hiha ompelemalla kädentielle. 

Valmis!

comments powered by Disqus