So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Neulonta

Pitsineuletakki

Moimoi :) Pääsen nyt vihdoin esittelemään teille neuletakkini. Tässä on jo pari kuukautta mennyt kun aloitin neulomaan tätä, takki valmistui muutama viikko sitten. Kaiken kaikkiaan melko nopea projekti, tein vain välissä kaikenlaista muuta, esimerkiksi pitkän liivin, joka odottaa vielä viimeistelyään. 

Tämä olikin ensimmäinen kerta kun neuloin tuollaista pitsikuviota. Alun vaikeuksien ja virheiden jälkeen kuvio oli lopulta melko helppo neuloa. Pitsikuvion löysin Novitan sivulta (jos kurkkaat linkin taakse niin huomaat aika hauskan sattuman: Novitan mallilla on samanlainen otsis kun miulla! Tämä ei ollut tarkoituksellista, hahaa :)) Yksinkertaistin Novitan neuletakin ohjetta hieman omaan makuuni sopivaksi ja siitähän tulikin lopulta oikein hyvä. Tein takin yhtenä suorana pötkönä (etu- ja takakkappale yhdessä), enkä myöskään tehnyt hihoihin pitsikuviota. Voisin kirjoitella teille tarkemman ohjeen kunhan löydän aikaa siihen. :) Helppo neule, vaikka alussa ei siltä tuntunutkaan! 

Myös Vähäraumalaine -blogin Emmi on tehnyt tosi kauniin pitsitakin, käy katsomassa takki ja ohje täältä! Emmin blogista löytyy paljon innostavia neuleideoita, kannattaa katsoa. :)

En taaskaan löytänyt sopivaa lankaa, joten yhdistin kahta. Tykkään tehdä neuletakkeja kahdesta langasta, yleensä toinen on höttöisempi, pörröinen ja kevyt ja toinen sitten vähän jämäkämpi. Tällä kertaa käytin lankoina SMC:n Fashion Kid Silkiä (värinä Kerma) ja Novitan Alpaca Woolia (värinä Olki). Yhdistelmästä tuli tosi kiva lopputulos ja aijon käyttää samaa yhdistelmää jatkossakin. Miulla on jemmassa pari tummanharmaata kerää Kid Silkiä, joista ajattelin tehdä ehkä neulepaidan tai huivin. Se jää kuitenkin syksyyn, en tykkää tummista väreistä näin keväällä!

Tuo Fashion Kid Silk on höyhenen kevyttä pörröhöttöä, koostumus on 38% nylonia, 32% polyesteria ja 30% mohairia. Yksi kerä (100g) riitti melkein koko takkiin, jouduin käyttämään toista kerää vain toiseen hihaan! Tosi riittoisaa siis. Novitan Alpaca Woolia olen käyttänyt joskus aikaisemminkin, joten valinta oli tuttu ja turvallinen. Koostumukseltaan Alpaca wool on 50% alpakkaa ja 50% lampaan villaa. 

Käytiin sunnuntaina Eetun kanssa räpsimässä näitä kuvia Joensuun ev.lut. kirkolla. Pakkanen tuntui yllättävän kovalta, joten näpithän siinä jäätyi vaikka ei meillä mennyt kuin 10-15 minuuttia. Kamerakin alkoi tökkiä ja heti alkuunsa, se ei tunnu kestävän yhtään pakkasta. Näin kauniita pakkaspäiviä tuskin enää tulee montaakaan, tänäänkin sataa vettä! Kevät on ihan kohta täällä, vihdoin

Joku ehkä huomasi että minulle on ilmestynyt otsatukka. Äiti, jos luet tätä niin älä kauhistu, leikkasin otsiksen itse, käääääk! En tietenkään malttanut odottaa kampaajalle pääsyä, vaan ajattelin reippaana tee-se-itse-tyyppinä kokeilla kampaajan taitojani Fiskarsien kanssa. Alun järkytyksen jälkeen oon nyt ihan sujut tukan kanssa ja kyllähän se kasvaa. Satuin vaan leikkamaan vähän liikaa, joten odotan nyt pari viikkoa että otsis kasvaa sen verran että kampaaja saa muotoilla sen uusiksi! :D 

 Niin ja nuo kengät, niistä aina kysytään. Ne on Ellokselta! :) 

Kommentoinnista: kirjaudu sisään esim. Facebook tai Google tunnuksillasi tai kommentoi vieraana näin: 1. Kirjoita kommentti 2. Paina "tai rekistöröidy Disqusiin" alapuolella olevaa Nimi-kenttää 3.Kirjoita joku nimi/nimimerkki ja sähköpostiosoite (ei tarvitse olla oikea) 4. Valitse "kommentoin mieluummin vieraana" ja lähetä kommentti!

comments powered by Disqus