kirjovirkkaus

Pussukoita


Lanka: Catani Schachenmayr puuvillalanka. Käytin näihin kolmeen työhön yhteensä yhden kerän mustaa ja yhden kerän valkoista

Koukku: 3 mm

Kangas: Musta on nahkajäljitelmää ja vaalea puuvillaa, molemmat Eurokankaasta. Vuorikankaat puuvillakangasta PalaSopista

Ohje: Kirjovirkkaus omasta päästä, piirretty ruutupaperille. Ompeluohje omasta päästä, apua haettu netistä

 

Hei kaikki! Nyt täytyy myöntää että hairahdin täysin tähän kirjovirkkaus+ompelu puuhaan. Inspiraatio vaan on vienyt täysin mukanaa.
 Alan vähitellen oppia, kuinka saan tehtyä pussukoita/laukkuja järkevästi ja siististi. Kuten aikaisemmin kerroin, en osaa oikeastaan ommella, kunhan vaan surauttelen koneella. Suora sauma ja siksak vielä sujuu mutta esimerkiksi vetoketjut ja monimutkaisemmat ompeleet vievät sormen suuhun ja pään sekaisin. Onneksi ompelunkin voi (kai) oppia, kunhan vain malttaa istua alas ja tutkia rauhassa ohjeita. Virheistä oppii vaikka purkaminen suututtaakin.

  Virkkuun ja kankaan yhdistämisessä eniten pulmia tuottaa se että virkkuu venyy suuntaan jos toiseenkin, eikä ole tasaista. On vaikeaa saada siistiä ja suoraa jälkeä aikaan. Annoin kuitenkin itselleni luvan tehdä rennommin ja työn lopputulos saa mielestäni näyttääkkin käsin tehdyltä. Eikai jokaisen ompeleen nyt niin siisti tarvitse olla.

 Ensimmäisissä kuvissa olevan pussukan aloitin virkkaamalla ensiksi spiraalina kirjovirkkausta. Kirjovirkkaus kuvion piirsin ensiksi ruutupaperille, josta olikin sitten helppo seurata kerros kerrokselta työn edistymistä. Hyviä kirjovirkkaus ohjeita löytyy esimerkiksi Virkkuri kirjasta, jonka avulla alunperin opettelinkin kirjovirkkaamisen.
Osasin nyt tehdä ihan hyvin myös pohjan.  Ensimmäiseen pussukkaan en sitä saanut tehtyä mutta nyt se onnistui useamman yrityksen jälkeen! Eli edistystä tapahtuu. Hyvä kuvallinen ohje laukun pohjan ompeluun löytyy esimerkiksi Tilkunviilaaja blogista.

 Toisena oleva leveäpohjainen pussukka oli hieman kinkkisempi tehdä ompelujen osalta. Virkkuu osa venyi joka suuntaan ja olin vähällä heittää koko työn roskiin, sain sen kuitenkin valmiiksi ja se on ollut minulla nyt virkkuukoukkujen säilytyspussina. Se oli myös sopivan kokoinen reissussa, pussiin mahtui lankakerä ja keskeneräinen pieni virkkaustyö.
Pusseissa on vuorikankaana tavallista puuvillaa ja pohjissa tukikangasta tukemassa ja pitämässä muotoa.

Tällä hetkellä teen samantyylistä pientä koria, siihenkin tulee kangasta. Olen vasta virkannut pohjan ja vähän reunoja mutta uskoisin että tästäkin tulee kivannäköinen! :)
 

comments powered by Disqus