So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

neulonta

Sweet Eskimo villatakki - helppo ohje

 Heissan vaan! Sunnuntaina vietetään jo 4. adventtia ja jouluaatto lähestyy. Minulle tämä joulu on nyt tullut jotenkin ihan yhtä äkkiä vaikka olenkin valmistautunut sitä varten neule ja DIY -juttujen parissa jo koko syksyn. Kiireinen ja touhukas marraskuu meni hujauksessa, samoin tämä joulukuun alkupuolisko, joten joululta odotan ennen kaikkea rauhoittumista ja rentoutumista. Odotan myös sitä että koko perheemme kokoontuu yhteen, meillä on aina hauskaa ja viihdymme toistemme seurassa. 

Olen tehnyt kotoisan paksun villatakin jo syksyllä. Nimesin sen Sweet Eskimo -takiksi koska se on suloisen pehmeä ja muhkean lämmin, eli juuri sopiva vaate jouluun ja talveen. Töihin takki on ollut ehkä turhan paksu, olen pitänyt tätä nyt paljon päällä kotona. Meillä on kotona melko viileä, varsinkin silloin kun ulkona paukkuu pakkanen, joten on ihanaa pukea päälle pehmoinen lemppari neuletakki. 

 Lanka on Dropsin Eskimo, joka on 100 % villaa ja todella tuhtia mutta kuitenkin kevyttä. Tein takin 10 mm puikoilla, tekemiseen ei mennyt pitkään ja malli sopii hyvin aloitelijallekkin. Takkia on tullut käytettyä pitkin syksyä ja se pääsi mukaan myös Parhaat Kotiblogit lehteen, postauksen yhteistyöstäni lehden kanssa näet täältä! 

Julkaisin ohjeen neuletakkiin jo aikaisemmin (klik, niin pääset syksyiseen postaukseen) mutta halusin tuoda takin taas esille. Tässä on nimittäin mitä mainion neuleprojekti joulunpyhiksi. Takki on yksinkertainen tehdä, mitään ihmeempiä lisäyksiä tai kavennuksia ei tarvitse tehdä ja työ etenee suurilla puikoilla nopeasti. Dropsin Eskimo lankaa saa tilattua esimerkiksi Lankatalo Tapion Kaupasta, värivaihtoehtoja on todella runsaasti, jokaisen makuun sopiva löytyy varmasti. :) Ohjeen Sweet Eskimo neuletakkiin löydät löydät postauksen lopusta. 

SWEET ESKIMO TAKKI


KOKO XS - lisää silmukoita kokosi mukaan! Esim. S-koko 75s, M-koko 80s jne.

Takki neulotaan helmasta alkaen yhtenä pötkönä.
Luo 70 s pyöröpuikoille 10 (80 cm kaapeli). Neulo aluksi 4 kerrosta aina oikein neuletta: 2 oikein 2 nurin. Sen jälkeen neulo suoraa neuletta kainaloihin saakka, pituuden voit päättää itse, minä neuloin 60 cm.

Erottele sitten taka- ja etukappaleet, takakappaleeseen 36 s ja etukappaleisiin 17 s ja 17 s.
Neulo ensiksi etukappaleet yksi kerrallaan: neulo suoraa neuletta ja kavenna aina pääntietä varten (pääntien puoleisessa reunassa) 1s joka kolmas kerros yhteensä 6 kertaa. Kun kainalon korkeus on sopiva eli noin 17 cm päättele lanka löyhästi. Tee toinen etukappale samalla tavalla.

Neulo seuraavaksi takakappale. Tässä ei tarvitse kaventaa ollenkaa, neulo vain suoraa, kunnes takakappale on yhtä korkea kuin etukappaleet ja päättele. Ompele olkasaumat yhteen.

Hihat: luo 25 silmukkaa ja kavenna 1s kummassakin reunassa 3 kerroksen välein yhteensä 5 kertaa. Neulo noin 30 cm ja vaihda vaaleanpunaiseen lankaan. Neulo 8 kerrosta, tee sitten resori: neulo 2o 2n -neuletta 4 kerrosta ja päättele lanka löyhästi. Ompele hihojen saumat ja kiinnitä hihat kainaloihin.

Neulo viimeisenä taskut, luo 12 s ja neulo suoraa neuletta 15 kerrosta. Päättele lanka ja kiinnitä taskut paikoilleen.

Huomenna jatketaankin vähän erilaisella teemalla. Luvassa on ompelua ja arvonta, joten pysy kuulolla!

comments powered by Disqus