DIY

Taas innostuin.....

Kaikki ovat varmaan tähän mennessä kuulleet ja nähneet betonista tehtyjä astioita, raparperilehtiä yms koriste esineistä. Mutta nyt esittelinkin ainakin itselleni uuden jutun: betonilaattojen valumuotit! Laatat on helppo valmistaa Cultivera Gardenin muoteilla ja ihan tavallisella betonia. Cultivera Garden myy puutarhatarvikkeita ja myös näitä kivoja muotteja ja värejä, joilla betoniset laatat ja muutkin ulkokäytössä olevat puu, kivi, keramiikka yms jutut saa maalattua. Tosi mukavaa ulkopuuhaa, tässä meidän tuotoksiamme:


 

Betonia voi ostaa esimerkiksi rautakaupoista nimellä sementtilaasti. Kannattaa ottaa säkki jossa on koodi S30, se on koostumukseltaan sileämpää ja hienompaa kuin karkeampi S100. Säkit taitavat olla 25 kg säkkejä, eli yhdestä säkistä riittää varmasti useampaan kokeiluun. Hintakin on vain noin 5€. 

Kun betoni on sekoitettu, se kaadetaan öljyllä siveltyihin muotteihin ja annetaan kovettua viileässä ja varjoisessa paikassa pari päivää. Odottaminen onkin betonitöiden huono puoli! Jos mielit laatoittaa jonkin alueen, kannattaa varautua, sillä laattojen kuivuminen kestää ja kestää. Laattoja ei saisi myöskään maalata ennen kuin 8-10 päivän päästä.  Kuivuneet laatat maalasin Patio Paint väreillä, joita saa myös tilattua Cultivera Gardenista. Värit ovat pieniä mutta älyttömän riittoisia ja vesiliukoisia värejä voi myös laimentaa vedellä ja sekoitella keskenään. 
Joko innostuit? Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Kuvan sammakko on muuten myös tehty betonista (en tosin tiedä miten, se on ostettu markkinoilta.) Teimme myös kynttilänjalkoja ja pari raparperin lehteä, toinen lehdistä tosin hajosi kuljetuksessa palasiksi ja toisesta mureni reuna, nyyh...:( Postailen lisää kuvia kunhan loputkin laatat ja muut teokset kuivuvat. :)
comments powered by Disqus