So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ompelu

Tyynynpäälliset

Koeistuja työssään.

Heippa kaikki! Ostin viikonloppuna Ikeasta kangasta. En ollut ennen tajunnutkaan miten kivoja ja halpoja kankaita siellä on! Ostin kahta eri kangasta, metrin molempia. Hintaa tuli yhteensä noin 12€. Ikean kangasosastolla pitää olla sen verran omatoiminen että kankaat piti mitata ja leikata itse, sen jälkeen kone laski paljonko niille tulee hintaa.
 En ole erityisen hyvä ompelukoneen kanssa, enkä ole hirveästi ommellut mitään alusta loppuun saakka. Tykkään kyllä ommella varsinkin silloin kun kaikki sujuu hyvin. Käytän ompelukonetta melko usein, eli ehkä muutaman kerran kuussa mutta yleensä vain vaatteiden korjaamiseen. Varsinkin housuja pitää aina lyhentää ja/tai kaventaa, rimppakinttu kun olen.


Mutta niin, ne tyynynpäälliset. Päälliset ovat kooltaan 60x60 cm. Ompelin sivuihin vetoketjut ja tein päällisiin taitteen, jonka alle ketju jäivät piiloon, siistiä ja simppeliä! Löysin ohjeen netistä Nitan blogista Lämmintä ja makeaa. Ohjeeseen pääset tästä. Ohje oli kokemattomallekkin ompelijalle selkeä hyvien kuvien ansiosta ja yhden tyynynpäällisen tekemiseen meni noin 45 min. :) Suosittelen!
Valmiit tyynyt ovat olleet ainakin Lilin mieleen, se menee koko ajan nokosille tyynyjen päälle. Kangas imee jostain syystä magneetin tavoin kaikki karvat itseensä, joten kissa + tyynyt yhdistelmä aiheuttaa miulle harmaita hiuksia...ääh. En kuitenkaan raaski hätistellä Liliä pois, niin nätisti se aina nukkuu...:)


comments powered by Disqus