So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ohje

Villainen matto + ohje

Heippa hei ja mukavaa alkavaa viikonloppua! Päivät senkuin vain lyhenee ja kylmenee, tuntui että se tapahtui ihan yhtä äkkiä! Viikonlopun projektina minulla oli ihan extempore matto. Prisman reissulla törmäsin Novitan Lumo- lankaan ja otin sitä testiksi kotiin. Keksinkin samantien yhdistää Lumon ja nurkissa pyörivät valkoiset Isoveli langat yhteen suuren virkkuukoukun kanssa. Ja siitä alkoi mattoni tarina. Matosta tuli ihanan pehmeä ja lämmin jalkojen alla, juuri sellainen mitä tähän vuoden aikaan tarvitaankin. 

Ajattelin jakaa teille maton ohjeen, on se niin mukavan näköinen että uskon ohjeen olevan suosittu. :) Matto on tehty ihan vain ympyrän perusohjeella. Kirjoitan ohjeen tähän postaukseen ja lisäksi jaan myös linkin ohjevideoon. Matto on helppo myös aloittelijalle, katsomalla ohje videon pääsee jyvälle nopeasti. Se kuinka suuri matosta tulee, on jokaisen päätettävissä. Minun mattoni ja ohje on tehty halkaisijaltaan noin 120 cm  olevalle matolle.

VILLAINEN MATTO

Tarvikkeet:

Novita Lumo 300g (2 kerää)

Novita Isoveli 400g (4 kerää)

Virkkuukoukku 10 mm

Lyhenteen:

kjs = ketjusilmukka 

s = silmukka

p = pylväs

Matto virkataan käyttäen molempia lankoja yhtä aikaa. Kerroksen alussa tehdään aina 3 kjs, joka lasketaan ensimmäiseksi pylvääksi. Kerroksen lopussa silmukat yhdistetään piilosilmukalla kerroksen alussa virkattuun kolmanteen ketjusilmukkaan. 

1. krs: Luo 4 ketjusilmukkaa (=aloitussilmukka + pylväs). Tee aloitussilmukkaan 9 pylvästä 

2. krs: 2p jokaiseen silmukkaan 

3. krs: 1p, 2p koko kerroksen ajan

4. krs: 1p, 1p, 2p koko kerroksen ajan

5. krs: 1p,1p,1p,2p koko kerroksen ajan

Jne. Tee niin monta kerrosta kuin haluat! :)

Eli jokaisella kerroksella lisäysten väliin tulee aina yksi pylväs lisää. Ympyrästä tulee tasainen, eikä se ala kupruilla, kun lisäyksiä tehdään tasaisesti. 

Video ohjeeseen (engl.) pääset klikkaamalla tästä!

 Tuo hauska Lumo lanka on kausilankaa eli kannattaa hommata nopeasti jos mielii saada tätä muhkeaa mukavuutta! Novitan verkkokaupassa lankaa on saatavilla neljässä eri värissä, Prismassa oli tarjolla vain kolmea.

Prisman reissulla tarttui mukaan viikonlopun ruokaostosten lisäksi myös pari valosarjaa, en voinut kertakaikkisesti vastustaa puuvillalangasta tehtyjä pallovaloja! Aluksi kävelimme niistä ohi mutta kun hinta oli vain noin 16 euroa niin pakkohan ne oli ottaa kärryjen kyytiin. Yleensä jos olen pallovaloja nähnyt, ne ovat olleet hinnaltaan monen kympin luokkaa. 

comments powered by Disqus