So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

virkkaus

Uusi projekti - Virkattu peitto

Heissulivei! Se on näköjään taas se aika vuodesta kun aloitan uuden torkkupeiton. Joka vuotinen traditio yllättää yleensä kuin salamanisku: häilyy hetken jossain ja sitten iskee! ;) 

Listaanpa tähän nyt aikaisemmat peittoprojektit, näitä on tullut yllättävän monta! Peitot ovat aika järjestyksessä, uusin ensimmäisenä. Nimeä painamalla pääset peitosta kertovaan postaukseen. 

1. Lili torkkupeitto - ainaoikein neulottu peitto, 10 mm puikot. 

2. Vinoneliö peitto - tälläisen haluan tehdä myös neutraalimmissa väreissä. Virkattu.

3. Pajuneliö peitto - neliöistä virkattu harmaa pohjainen peitto

4. Paloista virkattu peitto - tämä on niin ihana...Tein peiton Novitan ohjeella mutta harmikseni huomasin että ohje on poistettu Novitan sivuilta. Jos joku tietää mistä ohjeen saan niin vinkkaa ihmeessä! <3

5. Dropsin ohjeella tehty peitto - ihan ensimmäinen torkkupeitto. Tästä olin tosi ylpeä, en ollut uskonut että jaksaisin tehdä näin isoja virkkauksia. Kuvissa näkyy blondi pikku Elina. :D 

Ja sitten tulee tämä uusin projekti. Tällä kertaa päädyin Novitan virkkausmalliin, klikkaa tästä niin pääset ohjeeseen. Peitto koostuu siis paloista, jotka muodostavat yhdistettynä kukan/tähden muotoisia kuvioita. Olen nyt virkannut 10 palaa ja vähän kiinnitellyt paloja jo toisiinsa, malli on mielestäni kivan yksinkertainen mutta ei todellakaan tylsä! 

Valitsin langaksi Dropsin Parisin, joka on 100 % puuvillaa. Kerässä on 50g lankaa ja lanka sopii 5 mm koukulle. Väriksi valitsin, ehkä vähän itseni yllättäen, värin 60 eli tumma vanharoosa. Mielestäni väri on ennemminkin vähän lila kuin roosa mutta joka tapauksessa tosi kaunis. Hyvä väri! 

Paloja pitäisi ohjeen mukaan tehdä melkoin määrä eli 104 palaa... Katsotaan miten isoksi minun peittoni muodostuu, ajattelin n. 60-70 palan kokoista peittoa, hihii. :) Iso projekti, mutta mallin opittua melko nopea. TV:tä katsellessa paloja syntyy kuin itsestään, myös viime viikon junareissu oli omiaan virkkaukselle. Junassa istuessa mietin että mikään matka ei ole tylsä jos mukana on jokin käsityö. Käsitöitä tekevät voitte varmaan samaistua? :) 

comments powered by Disqus