So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

virkkaus

Virkattu mandala

Hei ihanaiset siellä ruutujen toiselle puolella :) Olen tässä viettänyt laiskaa palmusunnuntaita ja ihastellut somessa kavereiden lasten tekemiä hienoja virpomavitsoja. Omat muistot virpomisesta tulee väkisinkin mieleen, tosi kivoja muistoja ja olihan se hauskaa! Ensin meitä oli aina kolme penskaa (mie, sisko ja veli) virpomassa vanhempiamme, mummoa ja ukkia sekä naapurin Toini mummoa. 4 vuotta vanhempi veli jättäytyi hommasta ensimmäisenä pois, jonka jälkeen jatkoimme siskoni kanssa perinnettä. Yleensä oksat koristeltiin koulussa kuvistunnilla ja minä vielä tunnollisena virpojana jatkoin hommaa kotonakin. Pitihän vitsan olla hieno, kun kerta palkkaakin sai! Yhtenä vuonna pääsin jopa opetajanhuoneeseen virpomaan koulun vanhinta opettajaa tekemälläni oksalla yhdessä luokkakaverin kanssa, kääks. Se vasta olikin jännittävää koska tätä varten piti opetella pitkänpitkä loru. Palkkaa emme saaneet, just joo.

Tätä jännittävää päivää vietettiin keväästä toiseen, kunnes yhtenä vuonna mummo soitteli perään, emmekö tulekkaan virpomaan..? Ja niin siinä kai sitten kävi että meistä oli tullut isoja ja vipominen oli noloa!! Nykyisin toivon että joku tulisi virpomaan minua, en ole ikinä moista hienoutta saanut kokea! 

Ja sitten ihan toiseen asiaan, eli tähän älyttömän kauniiseen mandalaan. Törmäsin ohjeeseen Facebookin virkkausryhmässä ja olihan se sitten kokeiltava. Eli malli on Sophie's Universe (klikkaa niin pääset suomenkieliseen ohjeeseen). Tämä on siis CAL -projekti, joka tarkoittaa yhdessä virkkaamista, Crochet Along. Ideana on että kerran viikossa julkaistaan pätkä ohjeesta, jota sitten ihmiset ympäri maailman virkkaavat. Tämän CAL:in ensimmäinen osa on julkaistu 24.2. ja viimeinen osa julkaistaan heinäkuussa. Työ on valmistuttuaan iso, ympyrän tai neliön muotoinen peitto ja todella värikäs! Tälläisiin töihin saa siis hyvin upotettua jämälankoa tai sitten voit käyttää kaikki himoitsemasi värit lankakaupasta. 

Vastoin ohjetta, olen tehnyt omasta työstäni yksivärisen. Lanka on Dropsin Bomull-Lin, joka on siis puuvilla-pellava sekoitetta. Tosi kaunis lanka. Tilasin tätä netistä ajatuksenani tehdä neulepaidan itselleni kesäksi. Aloitin paidan kolme kertaa uudestaan ja lopulta meni hermo. Halusinkin tehdä langasta jotain muuta ja tämä Sophie's Universe tupsahti juuri sopivasti eteeni.

Ohjeessa on todella paljon itselleni uusia ja vieraita juttuja, kuten popcorn silmukka. Onneksi ohjeen jokaiseen vaiheeseen on myös selkeät kuvat, joten virkkaaminen on sujunut tähän asti todella hyvin. Täytyy nostaa hattua ohjeen tekijälle ja suomentajille, sillä urakka on ollut varmasti suuri!

Aloitin virkkaamisen viime viikolla, ja olen nyt edennyt kolmannen osan loppuun. Tässä vaiheessa olenkin alkanut miettiä, haluanko kuitenkaan tehdä niin suurta työtä, kuin tämä olisi valmistuttuaan. Saattaakin olla teen tästä kesäisen maton: jätän työn pyöreäksi (ohjeen mukaan tämä muuttuisi neliöksi) ja virkkaan omasta päästäni loput. Tällä hetkellä työ on noin 40 cm halkaisijaltaan, joten kokoa täytyy vielä kasvattaa jos mielin tästä mattoa. Innolla siis eteenpäin, palataan asiaan kunhan saan tehtyä työtäni eteenpäin. :) 

Mukavaa sunnuntaita!

comments powered by Disqus