arvostus

Rakkaudesta ja ripsihuollosta

Räntää vihmoo taivaan täydeltä kääntäessäni karavaanin keskustan mukulakivikadulle. Ohjaamossa vallitsee hiljaisuus. Eipä sillä, että auton sisätiloissa voisi kovin henkeviä keskusteluja käydäkään tulevaisuudessa väijyvän iskarirempan ilmaistessa itseään muhkuraisella tien pinnalla. Tärinä loppuu pysähtyessämme punaisiin liikennevaloihin. Taustapeilistä näen poitsun tarkkailevan kävelykadulla hihnan päässä ympyrää juoksevaa, tuntemattoman merkkistä terrieriä. Puolisoni katsoo kojelaudalla olevaa kelloa ja tiedän, että meillä alkaa olla kiire. Ripsihuolto alkaa viiden minuutin kuluttua.

Ripsihuolto. Sinne mennään raha- ja aikatilanteesta riippuen kolmen tai neljän viikon välein ja se kestää raha- ja aikatilanteesta riippuen 1-2 tuntia. Mitä siellä tehdään? Omia ripsiäni ei ole koskaan huollettu ja silti ne ovat pysyneet suurimmaksi osaksi ihan kiltisti paikoillaan sekä myös täyttäneet tehtävänsä oikein hyvin. Puolisoni sen sijaan huoltaa ripsiään aktiivisesti. Lyhyiden, yleensä yksi- tai kaksipuoliseen mökötykseen päättyneiden keskustelujen jälkeen minulle ei valitettavasti ole vieläkään valjennut ripsihuollon syvällisempi merkitys. Ehkäpä joillakin ihmisillä huonosti huolletut ripset alkavat täristä keskustan mukulakivikadulla tai kenties ne syttyvät palamaan lämpimänä kesäpäivänä. Kauheaa. Sellaisia asioita en yksillekään ripsille toivo. Siispä ripsihuollossa käydään raha- ja aikatilanteesta riippuen kolmen tai neljän viikon välein ja se kestää raha- ja aikatilanteesta riippuen 1-2 tuntia. Ihan jo varmuuden vuoksikin.

Rakkaus. Rakkaus on vähän sellainen asia, että siinä pitää oppia arvostamaan toisen kaikkia ominaisuuksia. Helppoa on rakastaa niitä puolia ihmisessä, joista pitää kovasti. Huomattavasti vaikeampaa on rakastaa asioita, joita inhoaa tai joita ei yhtään vaan meinaa ymmärtää. Toisen arvostaminen hänen kaikista ominaisuuksistaan huolimatta ja juuri niiden takia on rakastamista.

 Meidän perheessä arvostamista on harjoiteltu viime aikoina. Puolisoni arvostaa, tai ainakin valehtelee sujuvasti arvostavansa, kovalla työllä FIFA 13:ssa Ruotsin maajoukkueella saavuttamaani 2-0 voittoa Espanjasta. Lisäksi hän lohduttaa hävityn puulaakisählypelin jälkeen ja on yhtä mieltä siitä, ettei syy tokikaan ollut meidän jätkien huonoudessa, vaan enemmänkin vastustajan säälittävässä kilpikonnapuolustuksessa yhdistettynä pariin vahingossa maaliin päättyneeseen vastahyökkäykseen.

Puolisoni arvostaa, tai ainakin valehtelee sujuvasti arvostavansa, kovalla työllä FIFA 13:ssa Ruotsin maajoukkueella saavuttamaani 2-0 voittoa Espanjasta

Röhnötän sohvalla puolimakaavassa asennossa ja viimeistelen uutta blogitekstiä. Välillä luen ääneen kirjoittamani lauseen ja nauran keksimälleni jutulle. Puolisoni tulee istumaan viereeni sohvalle saatuaan poitsun nukahtamaan päiväunille ja pyöräyttää juuri vastikään huolletuilla ripsillä reunustettuja silmiään. Laitan kannettavan syrjään ja otan rakkaani kainaloon. Toistan äsken lukemani lauseen ja nauran sille uudestaan. Rakkaanikin kertoo sen olevan ihan hauska. Hän osaa arvostaa. 

Rakkaus ja ripsihuolto. Meillä käydään jatkossakin raha- ja aikatilanteesta riippuen kolmen tai neljän viikon välein ripsihuollossa ja se kestää raha- ja aikatilanteesta riippuen 1-2 tuntia. Siellä käydään, vaikka sinne olisi vähän kiirekin. Meillä opetellaan arvostamaan. Rakkaus on nimittäin vähän sellainen asia, että siinä pitää oppia arvostamaan.

comments powered by Disqus