Go Back
+ servings
albondigas-keiton-resepti

Albondigas-keiton resepti

Herkullinen meksikolainen lihapullakeitto, joka lämmittää mukavasti.
Tulosta resepti Kiinnitä tämä
Valmisteluaika: 20 minutes
Keittoaika: 40 minutes
Kokonaisaika: 1 hour
Ruokalaji: Main Course, Pääruoka
Keittiö: Mexican, Meksikolainen
Annokset: 4 annosta

Ainesosat 

Lihapullat

  • 400 g Jauheliha
  • 1 Kananmuna
  • 1 dl Korppujauho
  • 1 tl Suola
  • 1 tl Mustapippuri

Keitto

  • 1 rkl Oliiviöljy
  • 1 Sipuli hienonnettuna
  • 2 kpl Valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 tl Jauhettu kumina
  • 1 tl Paprikajauhe
  • 800 g Tomaattimurska
  • 1 l Vesi
  • 1 tl Suola
  • 2 dl Riisi keitetty
  • 1 kpl Porkkana kuutioituna

Ohjeet 

  1. Sekoita jauheliha, kananmuna, korppujauho, suola ja mustapippuri kulhossa. Muotoile taikinasta pieniä lihapullia.
  2. Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää sipuli ja valkosipuli, kuullota kunnes ne ovat pehmeitä.
  3. Lisää kumina ja paprikajauhe, sekoita hyvin.
  4. Kaada tomaattimurska ja vesi kattilaan. Lisää suola ja anna kiehua.
  5. Lisää lihapullat varovasti kiehuvaan keittoon. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
  6. Lisää keitetty riisi ja porkkanakuutiot. Anna kiehua vielä 10 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä.
  7. Tarjoile kuumana.


Avainsanat

Soup, Keitto
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten se oli!!