Go Back
+ servings
au-gratin-perunat-resepti

Au Gratin Perunat -resepti

Herkullinen ja kermainen perunalisuke, joka sopii täydellisesti juhla-aterioihin.
Tulosta resepti Kiinnitä tämä
Valmisteluaika: 20 minutes
Keittoaika: 1 hour
Kokonaisaika: 1 hour 20 minutes
Ruokalaji: Side Dish, Lisuke
Keittiö: French, Ranskalainen
Annokset: 4 annosta
Kalorit: 350 kcal

Ainesosat 

Pääainekset

  • 1 kg Perunoita ohueksi viipaloitu
  • 2 dl Kuohukermaa
  • 2 dl Maitoa
  • 2 kpl Valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl Suolaa
  • 0.5 tl Mustapippuria jauhettuna
  • 100 g Juustoraastetta esim. Emmental

Ohjeet 

  1. 1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. 2. Voitele uunivuoka.
  3. 3. Asettele perunaviipaleet kerroksittain vuokaan.
  4. 4. Sekoita kattilassa kerma, maito, valkosipuli, suola ja pippuri. Kuumenna seos kiehuvaksi.
  5. 5. Kaada kermaseos perunoiden päälle.
  6. 6. Ripottele juustoraaste pinnalle.
  7. 7. Paista uunissa noin 60 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja pinta kullanruskea.

Ravintoarvo

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 10g | Fat: 18g | Saturated Fat: 11g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 500mg | Potassium: 900mg | Fiber: 4g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 200mg | Iron: 2mg

Avainsanat

Potatoes, Perunat
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten se oli!!