Au Gratin Perunat -resepti
Herkullinen ja kermainen perunalisuke, joka sopii täydellisesti juhla-aterioihin.
Tulosta resepti
Kiinnitä tämä
Pääainekset
- 1 kg Perunoita ohueksi viipaloitu
- 2 dl Kuohukermaa
- 2 dl Maitoa
- 2 kpl Valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 tl Suolaa
- 0.5 tl Mustapippuria jauhettuna
- 100 g Juustoraastetta esim. Emmental
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
2. Voitele uunivuoka.
3. Asettele perunaviipaleet kerroksittain vuokaan.
4. Sekoita kattilassa kerma, maito, valkosipuli, suola ja pippuri. Kuumenna seos kiehuvaksi.
5. Kaada kermaseos perunoiden päälle.
6. Ripottele juustoraaste pinnalle.
7. Paista uunissa noin 60 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja pinta kullanruskea.
Calories: 350kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 10g | Fat: 18g | Saturated Fat: 11g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 500mg | Potassium: 900mg | Fiber: 4g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 200mg | Iron: 2mg