Go Back
+ servings
bolognese-kastikkeen-resepti

Bolognese-kastikkeen resepti

Perinteinen italialainen bolognese-kastike, joka sopii täydellisesti pastan kanssa.
Tulosta resepti Kiinnitä tämä
Valmisteluaika: 15 minutes
Keittoaika: 1 hour
Kokonaisaika: 1 hour 15 minutes
Ruokalaji: Main Course, Pääruoka
Keittiö: Italian, Italialainen
Annokset: 4 annosta
Kalorit: 350 kcal

Ainesosat 

Ainekset

  • 400 g Jauheliha
  • 1 Sipuli hienonnettuna
  • 2 kpl Valkosipulinkynttä murskattuna
  • 400 g Tomaattimurska
  • 2 rkl Tomaattipyree
  • 1 dl Punaviini valinnainen
  • 1 tl Suola
  • 0.5 tl Mustapippuri jauhettuna
  • 1 tl Sokeri
  • 2 rkl Oliiviöljy

Ohjeet 

  1. Kuumenna oliiviöljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, kuullota pehmeiksi.
  2. Lisää jauheliha ja ruskista sekoittaen.
  3. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, punaviini (jos käytät), suola, pippuri ja sokeri. Sekoita hyvin.
  4. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 60 minuuttia. Sekoita välillä.
  5. Tarjoile pastan kanssa.

Ravintoarvo

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 25g | Fat: 20g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg

Avainsanat

Bolognese, Kastike, Pasta
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten se oli!!