Brooklyn-tyylinen pizza-taikinaresepti
Herkullinen Brooklyn-tyylinen pizza-taikina, joka on helppo valmistaa kotona.
Tulosta resepti
Kiinnitä tämä
Taikina
- 500 g Vehnäjauhoja
- 325 ml Vettä lämpimänä
- 2 tl Suolaa
- 1 tl Sokeria
- 7 g Kuivahiivaa 1 pussi
- 2 rkl Oliiviöljyä
Sekoita lämpimään veteen sokeri ja kuivahiiva. Anna seistä 5-10 minuuttia, kunnes seos alkaa kuplia.
Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja suola. Lisää hiivaseos ja oliiviöljy. Sekoita, kunnes taikina alkaa muodostua.
Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla noin 10 minuuttia, kunnes se on sileää ja kimmoisaa.
Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 1-2 tuntia, kunnes se on kaksinkertainen.
Jaa taikina neljään osaan. Kauli jokainen osa ohueksi pizzapohjaksi.
Lisää haluamasi täytteet ja paista 250°C uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja juusto sulanut.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 8g | Fat: 4g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 500mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Calcium: 20mg | Iron: 3mg
Kerro meille miten se oli!!