Go Back
+ servings
challah-leiparesepti

Challah-leipäresepti

Perinteinen juutalainen leipä, joka on pehmeä ja maukas.
Tulosta resepti Kiinnitä tämä
Valmisteluaika: 20 minutes
Keittoaika: 30 minutes
Kokonaisaika: 50 minutes
Ruokalaji: Bread, Leipä
Keittiö: Jewish, Juutalainen
Annokset: 8 annosta
Kalorit: 250 kcal

Ainesosat 

Ainekset

  • 500 g vehnäjauhoja
  • 2 dl lämmintä vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 pkt kuivahiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 0.5 dl öljyä

Ohjeet 

  1. Sekoita lämmin vesi ja sokeri kulhossa. Lisää kuivahiiva ja anna seistä 5 minuuttia.
  2. Lisää kananmunat, öljy, suola ja vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se on sileä ja kimmoisa.
  3. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin tunti.
  4. Muotoile taikinasta letti ja aseta se leivinpaperille. Anna kohota vielä 30 minuuttia.
  5. Paista 175°C uunissa noin 30 minuuttia, kunnes leipä on kullanruskea.

Ravintoarvo

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 7g | Fat: 6g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 200mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 50IU | Calcium: 20mg | Iron: 2mg

Avainsanat

Challah, Challah-leipä
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten se oli!!