Challah-leipäresepti
Perinteinen juutalainen leipä, joka on pehmeä ja maukas.
Tulosta resepti
Kiinnitä tämä
Ainekset
- 500 g vehnäjauhoja
- 2 dl lämmintä vettä
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 pkt kuivahiivaa
- 2 kananmunaa
- 0.5 dl öljyä
Sekoita lämmin vesi ja sokeri kulhossa. Lisää kuivahiiva ja anna seistä 5 minuuttia.
Lisää kananmunat, öljy, suola ja vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se on sileä ja kimmoisa.
Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin tunti.
Muotoile taikinasta letti ja aseta se leivinpaperille. Anna kohota vielä 30 minuuttia.
Paista 175°C uunissa noin 30 minuuttia, kunnes leipä on kullanruskea.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 7g | Fat: 6g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 200mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 50IU | Calcium: 20mg | Iron: 2mg