Go Back
+ servings
hitaassa-keittimessa-valmistettu-ranskalainen-sipulikeitto-resepti

Hitaassa keittimessä valmistettu ranskalainen sipulikeitto-resepti

Herkullinen ja täyteläinen ranskalainen sipulikeitto hitaassa keittimessä valmistettuna.
Tulosta resepti Kiinnitä tämä
Valmisteluaika: 15 minutes
Keittoaika: 6 hours
Kokonaisaika: 6 hours 15 minutes
Ruokalaji: Main Course, Pääruoka
Keittiö: French, Ranskalainen
Annokset: 4 annosta
Kalorit: 350 kcal

Ainesosat 

Ainekset

  • 6 suurta sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.25 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 l naudanlihalientä
  • 4 viipaletta patonkia
  • 2 dl raastettua gruyère-juustoa

Ohjeet 

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Hienonna valkosipuli.
  2. Kuumenna voi ja oliiviöljy pannulla. Lisää sipulit ja valkosipuli, kuullota kunnes ne ovat pehmeitä.
  3. Lisää sokeri, suola, mustapippuri ja timjami. Jatka paistamista, kunnes sipulit ovat karamellisoituneet.
  4. Kaada valkoviini pannulle ja anna sen haihtua.
  5. Siirrä sipuliseos hitaaseen keittimeen. Lisää naudanliemi ja laakerinlehti.
  6. Keitä matalalla lämmöllä 6 tuntia.
  7. Paahda patonkiviipaleet uunissa rapeiksi.
  8. Annostele keitto kulhoihin, lisää päälle patonkiviipale ja ripottele juustoraaste.
  9. Gratinoi keitto uunissa, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.

Ravintoarvo

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 15g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 800mg | Potassium: 500mg | Fiber: 4g | Sugar: 10g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 200mg | Iron: 2mg

Avainsanat

Soup, Keitto
Oletko kokeillut tätä reseptiä?Kerro meille miten se oli!!